Νέα
  • ΓΔ: 891.69 +0.78%
  • Τζίρος: 68,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΗΠΑ - Τέξας: Πτώχευσε η αρχαιότερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας εξαιτίας του χιονιά

Πηγή: Eurokinissi

Μετά από μια χειμωνιάτικη καταιγίδα, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, προκαλώντας διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε ευρεία κλίμακα την περασμένη εβδομάδα, το Τέξας προσπαθεί να υπολογίσει τις επιπτώσεις, αφού μέχρι χθες Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021, περισσότεροι από 1,3 εκατ. άνθρωποι σε 200 κομητείες της πολιτείας εξακολουθούσαν να αντιμετωπίζουν διακοπές στην υδροδότηση.

Κατά την κορύφωση του φαινομένου είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση περισσότερων από 4 εκατ. ανθρώπων, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά στην απόφαση της Brazos Electric Power Cooperative να τεθεί υπό καθεστώς χρεοκοπίας. 

Η γηραιότερη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας του Τέξας, ανάμεσα σε 12 συνολικά παρόχους, δεν κατάφερε να αποπληρώσει υποχρεώσεις ύψους 1,8 δισ. δολαρίων προς το δίκτυο ηλεκτροδότησης της πολιτείας.

Σύμφωνα με αναλυτές, τη σκυτάλη από την Brazos αναμένεται να πάρουν πολλοί πάροχοι, αφού καλούνται να αντιμετωπίσουν μια πρωτόγνωρη συνθήκη για την πολιτεία όχι μόνο σε επίπεδο βλαβών και καταστροφών, αλλά και χρεών τα οποία ανέρχονται σε πολλά δισ. δολάρια.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ