Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: Κατασκευή νέου logistics center στη Ρουμανία

Ελληνικά Γαλακτοκομεία

Η Olympus, μέλος του Ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, προχωράει την επένδυση η οποία θα ξεπεράσει τα €40 εκατ. για τη δημιουργία logistics center στο Brasov (Hălchiu) στην κεντρική Ρουμανία.

Το κέντρο, το οποίο που βρίσκεται υπό κατασκευή, αποτελεί μέρος της στρατηγικής επέκτασης του Ομίλου στη Ρουμανία και την ευρύτερη περιοχή.

Ποιες χώρες εξυπηρετεί το logistics center

Το logistics center θα εξυπηρετεί την τοπική αγορά καθώς και τις χώρες όπου εξάγονται τα γαλακτοκομικά προϊόντα της Olympus τα οποία παράγονται στη Ρουμανία, και πιο συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ην. Βασίλειο, Βουλγαρία και Σερβία
Παράλληλα η διοίκηση έχει θέσει ως στόχο τον εξορθολογισμό των διαδικασιών αποθήκευσης και διανομής, ώστε η εταιρεία να καταναλώνει λιγότερο χρόνο και ενέργεια.

Το logistics center θα αρχίσει να λειτουργεί σταδιακά από τις αρχές του επόμενου έτους, ενώ το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2024.

Το νέο logistics center κατασκευάζεται σε μία επιφάνεια δόμησης 13.500 τ.μ. και αποθήκη high-bay, σε 6.000 τ.μ., είναι πλήρως αυτοματοποιημένο, με ελεγχόμενη θερμοκρασία μεταξύ 2 και 4 βαθμών Κελσίου, ενώ έχει χωρητικότητα πάνω από 32.000 παλέτες.

Ποιότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα

«Ταυτόχρονα, αυτή η επένδυση ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα, που επικεντρώνεται στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, στη δημιουργία φιλικών προς το περιβάλλον συσκευασιών και στην ανακύκλωση», δήλωσε ο Adrian Cornea, διευθυντής του εργοστασίου της Olympus στο Brasov, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Olympus θα συνεχίσει να εστιάζει σε ποιότητα, καινοτομία και βιωσιμότητα. 

12 χρόνια παρουσίας

Σημειώνεται ότι η Όλυμπος είναι παρούσα στη Ρουμανία από το 1999, ενώ το 2011, η εταιρεία εγκαινίασε τη μονάδα γαλακτοκομικών προϊόντων στο Brasov, μια επένδυση άνω των €55 εκατ.
Σύμφωνα με την εταιρεία, στα 12 χρόνια δραστηριότητας, οι συνολικές επενδύσεις έχουν ξεπεράσει τα €140 εκατ., κατευθυνόμενες κυρίως σε εξοπλισμό τελευταίας γενιάς συλλογής και επεξεργασίας γάλακτος, καθώς και προηγμένες τεχνολογίες συσκευασίας των τελικών προϊόντων.

Τα πλεονεκτήματα των high-bay αποθηκών

Οι high-bay αποθήκες επιτρέπουν την αποθήκευση μεγάλων όγκων σε ελάχιστο χώρο δαπέδου, σε ράφια ύψους άνω των 12 μέτρων (έως και 50 μέτρων), με τη βοήθεια αυτόματων γερανών. Αυτός ο τύπος λύσεων logistics έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως:

  • πολύ καλή βελτιστοποίηση του χώρου
  • γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα προϊόντα
  • διαθεσιμότητα 24/7
  • μείωση των αποστάσεων που απαιτείται να διανυθεί για την παράδοση ή τη μεταφορά των προϊόντων
  • χαμηλή κατανάλωση ενέργειας

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα