Νέα
 • ΓΔ: 1447.37 -0.09%
 • Τζίρος: 41,07 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Βιολάντα: Εστίαση σε ανάπτυξη πελατολογίου και επέκταση σε νέες αγορές - Οι φετινές προσθήκες στο portfolio

Η διατήρηση της θετικής πορείας που εμφανίζουν τα αποτελέσματά της εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί τον βασικό στόχο της διοίκησης της Βιολάντα για το 2023, μέσα από την ανάπτυξη πελατολογίου και υπηρεσιών και την επέκταση σε νέες αγορές.

Η θεσσαλική βιομηχανία snacks εμφανίζει σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, με τις πωλήσεις εκτός Ελλάδας να φθάνουν πέρυσι το 15% επί του συνολικού τζίρου, ενισχυμένες κατά 26% σε σχέση με το 2021.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, είτε μέσω διανομέων που συνεργάζεται ανά χώρα, είτε μέσω των αλυσίδων λιανεμπορίου (super markets), η Βιολάντα έχει πρόσβαση σε περισσότερα από 6.500 σημεία πώλησης διεθνώς.

Το δίκτυο εξαγωγών της Βιολάντα διαθέτει συνεργασίες σε πάνω από 30 χώρες. Σκοπός της Βιολάντα είναι να ενδυναμώσει περαιτέρω την παρουσία της στο εξωτερικό και κυρίως σε αγορές όπως είναι η Αμερική και η Ασία.

Πέρυσι η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της κατά 15,18%, στα €28,12 εκατ. διατηρώντας το μικτό αποτέλεσμα περίπου στα επίπεδα του 2021 και πιο συγκεκριμένα στα €8,35 εκατ.

Τα EBITDA υποχώρησαν σε ποσοστό 19,52% (λίγο κάτω από τα €4 εκατ.), τα προ φόρων κέρδη κατά 28,12% (στα €2,66 εκατ.) και η καθαρή κερδοφορία κατά 34,7% (στα €1,95 εκατ.)

►Διαβάστε επίσης: Κωτσόβολος: Στους «μνηστήρες» Quest και ΔΕΗ - Οι σύμβουλοι της Currys αξιολογούν τις προσφορές

Η νέα μονάδα στη Λάρισα

Με τις νέες επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία, κατασκευάζοντας νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις, έχει αυξηθεί η παραγωγικότητα και η δυνατότητα παραγωγής νέων προϊόντων.

Θυμίζουμε ότι εδώ και ορισμένους μήνες λειτουργεί το πρώτο εργοστάσιο μπισκότων χωρίς καμινάδα στη Λάρισα, μια επένδυση της τάξης των €4,2 εκατ. Το εργοστάσιο θα παράγει σε πλήρη ανάπτυξη 2.500 τόνους μπισκότα ετησίως και πιο συγκεκριμένα:

 • Πτι Μπερ
 • Digestive
 • Cookies Full 45
 • Μπισκότα με 3 Υλικά

Επίσης, η Βιολάντα διαθέτει 3 κέντρα διανομής εξυπηρετώντας όλες τις παραγγελίες των πελατών, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη.

►Διαβάστε επίσης: ΚΕΒΕ: Εξάγει το 60% της παραγωγής φθάνοντας μέχρι το… Κουρακάο - Τι περιλαμβάνει το επενδυτικό πλάνο των €23 εκατ.

Ο όμιλος Βιολάντα διαθέτει 3 υπερσύγχρονα εργοστάσια.

 • Το πρώτο και κεντρικό εργοστάσιο βρίσκεται στα Τρίκαλα στο 6ο χλμ Τρικάλων - Καρδίτσας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 55000 μ2  όπου στεγάζονται οι πλήρως καθετοποιημένες μονάδες παραγωγής μπισκότων και δημητριακών.
 • Το δεύτερο εργοστάσιο βρίσκεται στη Λάρισα στο 14ο χλμ Λάρισας - Θεσσαλονίκης (Μακρυχώρι) σε ιδιόκτητες εκτάσεις 18000 μ2  όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου.  Το συγκεκριμένο εργοστάσιο είναι το πρώτο και μοναδικό εργοστάσιο μπισκότων στον κόσμο χωρίς καμινάδα.
 • Το τρίτο εργοστάσιο Vitafree βρίσκεται στο 12ο χλμ Τρικάλων - Λάρισας σε ιδιόκτητες εκτάσεις 25000 μ2  όπου στεγάζεται η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής μπισκότου. 
  Σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας τηρούνται αυστηροί κανόνες υγιεινής, που θέτει η ευρωπαϊκή ένωση, εναρμονισμένοι με τα υψηλά πρότυπα διασφάλισης ποιότητας BRC και IFS. Χρησιμοποιούνται τεχνολογίες αιχμής σε συνδυασμό με την ασφάλεια των εργαζομένων και το σεβασμό προς το περιβάλλον. Τηρείται επίσης, σύστημα ιχνηλασιμότητας και αναγνωρισιμότητας προϊόντων σε πλήρη ανάπτυξη.
   

Νέα προϊόντα

Κατέχοντας μια ποικιλία 130 προϊόντων, η εταιρεία δεν σταματά να εμπλουτίζει το portfolio της. Πρόσφατα μπήκε στην κατηγορία της ρυζογκοφρέτας, ενισχύοντας το portfolio των snacks.
Τα Ρυζομπισκότα κυκλοφορούν σε 2 γεύσεις και βρίσκονται, ήδη, στα ράφια των καταστημάτων:

 • με τραγανό ρύζι
 • με τραγανό ρύζι και κακάο

Είχαν προηγηθεί τον περασμένο Ιούνιο οι νέες γεμιστές μπάρες Proteino σε τρεις γεύσεις:

 • με κρέμα Φυστικοβούτυρο
 • με κρέμα Μαύρης Σοκολάτας
 • με κρέμα Μπανάνα

Λίγο νωρίτερα, τον Μάιο, η Βιολάντα παρουσίασε τα γεμιστά μπισκότα Πτι Μπέρ με γέμιση σοκολάτας και τα Μίνι μπισκότα Πτι Μπερ, ενώ τη σειρά συμπληρώνουν τα Κλασσικά μπισκότα Πτι Μπερ.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ