Νέα
  • ΓΔ: 1424.35 +0.14%
  • Τζίρος: 109,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Globalsat -Teleunicom: Τα οφέλη της συγχώνευσης – Οι βασικοί πυλώνες του νέου στρατηγικού πλάνου

Στις 26 Σεπτεμβρίου οι εταιρείες Globalsat και Teleunicom ήρθαν σε διαπραγματεύσεις για τη συγχώνευση με απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού σχήματος, ενισχυμένου τόσο σε επίπεδο οικονομικών στοιχείων όσο και σε επίπεδο ανθρωπίνων πόρων.

Ειδικότερα, με την εν λόγω συγχώνευση προκύπτει η δυνατότητα αξιοποίησης στο μέγιστο δυνατό βαθμό των περιουσιακών στοιχείων των συγχωνευόμενων εταιρειών. Επιπλέον, με την συγχώνευση θα επιτευχθεί απλοποίηση της εταιρικής δομής και μείωση των λειτουργικών δαπανών, καθώς και αρτιότερη οργάνωση και ορθολογικότερη κατανομή αρμοδιοτήτων μεταξύ των στελεχών και του προσωπικού.

Δημιουργούνται, παράλληλα, οικονομίες κλίμακας και κατ’ επέκταση βελτιστοποίηση της αποδοτικότητας και των οικονομικών αποτελεσμάτων των συγχωνευόμενων εταιρειών, στον χώρο των νέων τεχνολογιών και ειδικά σε αυτόν της διαχείρισης προϊόντων τεχνολογίας, τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, οικιακών συσκευών και μικροσυσκευών και παροχής υπηρεσιών και λύσεων ηλεκτροκίνησης & ηλιακής ενέργειας.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Globalsat ανέρχεται σε €1.660.000 και της Teleunicom σε   €3.562.500, μετοχές τις οποίες ελέγχει όλες η εταιρεία Kristelcom Ltd με έδρα τη Λεμεσό στην Κύπρο, στην οποία μέτοχοι είναι η AVE και η BP Communications.

Στο πλαίσιο της Συγχώνευσης θα πραγματοποιηθεί αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Globalsat κατά €2.674.550 και πλέον το νέο μετοχικό κεφάλαιο της θα ανέρχεται σε €4.334.550.

Με βάση τους Ισολογισμούς Μετασχηματισμού της 30/06/2023 η καθαρή θέση των εταιρειών ανέρχονταν σε μ€6.919.129 για την Globalsat και €2.827.550 για την Teleunicom.

►Διαβάστε επίσης: Μουστάκας: Συνεχίζει την ανάπτυξη σε τζίρο, προσωπικό και δίκτυο – Στα €37 εκατ. τα κέρδη

Οι οικονομικές επιδόσεις

Σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, οι φετινές πωλήσεις της Globalsat προβλέπονται να κυμανθούν στα επίπεδα των πωλήσεων του 2022, δηλαδή πέριξ των €100 εκατ. Θυμίζουμε ότι η περυσινή χρονιά έκλεισε με τζίρο €98,8 εκατ., EBITDA €4,18 εκατ. και προ φόρων κέρδη €3 εκατ. Τον περασμένο Ιούνιο η εταιρεία επέκτεινε τη συνεργασία της με τη Samsung, αναλαμβάνοντας τη διανομή οικιακών κλιματιστικών.

Αναφορικά με την Teleunicom, σύμφωνα με τα ισχύοντα δεδομένα, οι φετινές πωλήσεις προβλέπονται μειωμένες κατά 20% σε σχέση με το 2022 (όπου είχαν φθάσει τα €19,73 εκατ.)  λόγω κυρίως από την περαιτέρω μείωση της ζήτησης για τα κινητά τηλέφωνα της Huawei καθώς και από την διακοπή της διάθεσης στην ελληνική αγορά των laptops και PC desktops & monitors της Huawei. Παράλληλα αναμένεται 50% αύξηση στις πωλήσεις λευκών συσκευών και τηλεοράσεων της TCL που θα αντισταθμίσει εν μέρει την πτώση των πωλήσεων της Huawei. Σημειώνουμε, αναφορικά με την κερδοφορία ότι, το 2022 είχε κλείσει για την εταιρεία με EBITDA €333 χιλ. και με ζημίες προ φόρων €226 χιλ.

►Διαβάστε επίσης: Sportswind (Fais Group): Τα φετινά σχέδια για την Puma, η Levi’s και το εργοστάσιο Αλλατίνη

Το προφίλ του νέου ομίλου

O Όμιλος Globalsat-Teleunicom αποτελεί σήμερα μία από τις ταχέως αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελληνική αγορά, έχοντας δημιουργήσει ένα από τα μεγαλύτερα και ισχυρότερα δίκτυα συνεργασίας με όλη τη retail αγορά τεχνολογίας, καθώς και με όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στην ελληνική και κυπριακή αγορά. Όπως αναφέρει η διοίκηση, "πρωταγωνιστεί στη διανομή κορυφαίων τεχνολογικών brand, όπως η Samsung, η Huawei, η Sony, η Lenovo και η Logitech, ενώ το 2022 ανακοίνωσε τη συμφωνία με την Ασιατική εταιρεία TCL, για την επίσημη διανομή της πλήρους γκάμας λευκών συσκευών και τηλεοράσεων στην Ελλάδα". Επιπλέον, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το εκτενές δίκτυο της σε παγκόσμιο επίπεδο, η Globalsat έχει δημιουργήσει και διανέμει τρία υψηλής ποιότητας private label brands αξεσουάρ τεχνολογίας (Vivid, Cosy, Redshield), για λογαριασμό πελατών της στην ελληνική αγορά.

Οι βασικοί πυλώνες του πλάνου ανάπτυξης

Το νέο επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξής της θα το τρέξει ο Γιάννης Γκίκας, ο οποίος από τον Ιανουάριο του 2022 έχει αναλάβει καθήκοντα Chief Strategy Officer του Ομίλου Kristelcom. Πρόκειται για ένα στέλεχος με πάνω από 20 χρόνια εργασιακής εμπειρίας στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, έχοντας περάσει μεταξύ άλλων από Vodafone, Sony Ericsson, Samsung και Sony Mobile Communications.

Το business plan στηρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

  • την τεχνολογία, με τη διεύρυνση των λύσεων προς επιχειρήσεις
  • την καινοτομία, με νέα προϊόντα και εφαρμογές,
  • την βιώσιμη ενέργεια, με την επέκταση των λύσεών της για την πράσινη μετάβαση των επιχειρήσεων

Ειδικότερα, ο πυλώνας της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων στην Ελλάδα αποτελεί στρατηγική προτεραιότητα για τη Globalsat. Ως εμπορικός αντιπρόσωπος της Blink Charging Hellas, αναπτύσσει στην Ελλάδα, το δίκτυο των σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Blink, μίας από τις κορυφαίες εταιρείες των ΗΠΑ στον τομέα της διάθεσης προϊόντων και υπηρεσιών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Επιπρόσθετα, από τις αρχές του 2023, η εταιρεία διεύρυνε τη δραστηριότητά της σε νέα πεδία, δημιουργώντας τη Greenvolt Next Greece, σε συνεργασία με τον Όμιλο Greenvolt, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα εξειδικευμένων λύσεων, που περιλαμβάνουν τη χρηματοδότηση, τη μελέτη και την εγκατάσταση  φωτοβολταϊκών συστημάτων ιδιοκατανάλωσης στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων, με σκοπό την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους

Νέα γραφεία σε Κρήτη και Ρουμανία

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, πως μέσα στο 2022 ο Όμιλος επέκτεινε τις δραστηριότητές του με τη δημιουργία νέων γραφείων στην Κρήτη, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών του δικτύου συνεργατών και των επιχειρησιακών πελατών της στην περιοχή. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο επέκτασης της υπηρεσίας Outsourced Category Management Solutions και εκτός Ελλάδος, το πρώτο τρίμηνο του 2023, προχώρησε στη δημιουργία γραφείων στη Ρουμανία, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες του έργου που αναπτύσσει με τη Vodafone Ρουμανίας για την  διαχείριση, ανάπτυξη και διανομή των προϊοντικών κατηγοριών Accessories & Gadgets, στα 450 καταστήματά της στο σύνολο της χώρας. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ