Νέα
  • ΓΔ: 1477.69 -0.27%
  • Τζίρος: 84,08 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΣΕΒ: Βιώσιμες τεχνολογίες αγροδιατροφής για την ελληνική βιομηχανία

Τεχνολογίες και επιχειρησιακές λύσεις που βελτιώνουν την παραγωγή και ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών επιχειρήσεων της βιομηχανίας τροφίμων συζητήθηκαν στο 12ο θεματικό εργαστήριο «Agrifood technologies for the Greek industry», στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Innovation Ready» που υλοποιεί ο Τομέας Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ.

Η εκδήλωση δικτύωσης πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 23-25 Οκτωβρίου 2023 και έδωσε την ευκαιρία σε 7 ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο τρόφιμο και διατροφή, να συζητήσουν με 14 τεχνολογικές εταιρείες (startups) και τεχνοβλαστούς (spin-offs) για τις δυνατότητες συνεργείων και συνεργασιών μεταξύ τους. Το εργαστήριο διεξήγαγε, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, 28 κατ-ιδίαν συναντήσεις τόσο στα γραφεία του ΣΕΒ όπου οι εταιρείες συναντήθηκαν δια ζώσης, όσο και με τηλεδιασκέψεις.

Τα Innovation Ready workshops επιτρέπουν σε εκπροσώπους της βιομηχανίας, των επιχειρήσεων από όλους τους παραγωγικούς κλάδους, να συναντιούνται με εταιρείες του οικοσυστήματος καινοτομίας αλλά και ερευνητικές ομάδες για την αναζήτηση τεχνολογικών και εμπορικών συνεργασιών.

Στο 12ο Innovation Ready συμμετείχαν οι εταιρείες Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΑΓΡΟΒΙΜ, agrohellas, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, ΙΟΝ, ΚΟΝΒΑ, Μπάρμπα Στάθης, οι οποίες συναντήθηκαν με τις Agroknow, Biocos, Wikifarmer, Insighio, Gaia Robotics, Agenso, Inagros, Agritrack, Managi, Mobase, Farmair, Foodoxys, Plasma4Food, και Eden Core.

Μιλώντας στην έναρξη του εργαστηρίου, o Senior Advisor του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ, κος Κώστας Τρούλος, επισήμανε: «Μετά από έναν κρίσιμο κύκλο online παρουσίας – λόγω των περιορισμών που επέβαλε η πανδημία, το Innovation Ready μετασχηματίζεται σε μία matchmaking εκδήλωση ώστε να επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη επίδραση στις εταιρείες μέλη μας να καινοτομήσουν, και στις εταιρείες του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας να αναπτυχθούν. Η σημερινή πρώτη εκδήλωση στο νέο φορμάτ, αφορά στον τομέα της αγροδιατροφής, έναν σημαντικό τομέα οικονομικής δραστηριότητας της χώρας, και το επίπεδο της συμμετοχής μάς ενθαρρύνει να συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση».

H κα Μάγκυ Αθανασιάδη, Διευθύντρια του Τομέα Βιομηχανίας, Ανάπτυξης, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του ΣΕΒ δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι, καθώς, η συστηματική δράση μας στον ΣΕΒ για πάνω από 10 χρόνια με στόχο την ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ της βιομηχανίας και των νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας αρχίζει να καρποφορεί»

Το εργαστήριο υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού έργου Smart Attica. Tα εργαστήρια Innovation Ready πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του ΣΕΒ για την αμφότερη ενίσχυση των start-ups και της καινοτομικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ