Νέα
  • ΓΔ: 875.76 -2.61%
  • Τζίρος: 68,47 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Jumbo: Τα 14 καταστήματα που θα είναι ανοικτά με click inside

Κατάστημα Jumbo
Κατάστημα Jumbo / Πηγή: Eurokinissi

Με click inside (αγορές εντός του καταστήματος, αλλά με ραντεβού που κλείνεται είτε online είτε τηλεφωνικά) λειτουργούν από σήμερα τα 14 από τα 52 καταστήματα του ομίλου Jumbo, καθώς όλα τα υπόλοιπα στις περιοχές Αττικής, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Χαλκίδας, Τρίπολης, Λάρισας, Λαμίας, Κορίνθου, Ρόδου και Ηρακλείου Κρήτης έχουν κλείσει λόγω του αυστηρού lockdown που ισχύει από σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

«Στην ανάγκη ακόμα και οι θεοί υποχωρούν» και όπως φαίνεται ο Απόστολος Βακάκης μετά από κάμποσα πισωγυρίσματα υιοθέτησε (αναγκαστικά λένε κάποιοι) το νέο σύστημα λειτουργίας της αγοράς, διατηρώντας έτσι το ¼ του δικτύου των καταστημάτων Jumbo στην εγχώρια αγορά ανοιχτό. Ο τελικός στόχος είναι φυσικά η πασχαλινή περίοδος, που σε καμιά περίπτωση κανένας έμπορος δεν θέλει να χάσει.

Να σημειωθεί ότι οι πωλήσεις της εορταστικής περιόδου του Πάσχα παραδοσιακά αντιπροσωπεύει το 12% του ετήσιου τζίρου της Jumbo.

Τουλάχιστον έως 16 Μαρτίου, σύμφωνα με την τελευταία κοινή υπουργική απόφαση, όλες οι περιοχές που ήταν έως χθες στην κατηγορία της «επιτήρησης» περνούν στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου (κόκκινο). Αυτό σημαίνει ότι τα φυσικά καταστήματα θα είναι κλειστά με εξαίρεση τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοχαρτοπωλεία, όπου οι αγορές επιτρέπεται να γίνονται με το μοντέλο click inside (αγορές εντός των καταστημάτων κατόπιν ραντεβού). Στα υπόλοιπα καταστήματα επιτρέπεται οι αγορές με το μοντέλο click away (ηλεκτρονική ή τηλεφωνική παραγγελία και παράδοση εκτός του καταστήματος).

Δεδομένου ότι η αλυσίδα Jumbo διαθέτει μεταξύ άλλων είδη ένδυσης, υπόδησης και βιβλία – χαρτικά, τα καταστήματα σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Γιαννιτσά, Ίασμο, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Πρέβεζα, Σέρρες και Χανιά θα λειτουργούν μέσω του click inside, όπως ανακοίνωσε από τον ιστότοπό της η αλυσίδα.

Συνολικά τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις της εισηγμένης υποχώρησαν κατά 34% έναντι του αντίστοιχου περυσινού μήνα, οδηγώντας το πρώτο δίμηνο της χρονιάς σε συνολική πτώση πωλήσεων κατά 19%, δεδομένου ότι τον Ιανουάριο 12 ημέρες τα καταστήματά της λειτούργησαν χωρίς περιοριστικά μέτρα και είχε πετύχει συγκράτηση της πτώσης των πωλήσεων της, καθώς υποχώρησαν μόλις κατά 0,6%.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ