Νέα
  • ΓΔ: 1411.98 -0.18%
  • Τζίρος: 80,76 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Reuters για deal Κωτσόβολου-ΔΕΗ: Ανάσα τα 200 εκατ. για το χρέος της Currys

Πηγή: Eurokinissi

Η βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικών ειδών Currys δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι θα αποχωρήσει από την Ελλάδα μετά τη συμφωνία πώλησης της Κωτσόβολος στη ΔΕΗ έναντι 200 εκατ. ευρώ, αναφέρει το Reuters.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ: Συμφωνία για την εξαγορά της Κωτσόβολος - Στα €200 εκατ. το τίμημα

Η Currys, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 29% τον τελευταίο χρόνο, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα, που αναμένεται να είναι περίπου 156 εκατομμύρια λίρες μετά από διάφορα έξοδα, για να μειώσει το χρέος και το έλλειμμά της.

Ο όμιλος δήλωσε ότι στόχος είναι να επικεντρωθεί στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας αλλά και στις Σκανδιναβικές χώρες.

Θα ενισχύσει επίσης τον ισολογισμό του, θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία για επενδύσεις, θα βοηθήσει στην ανάπτυξη και στη βελτίωση των αποδόσεων των μετόχων.

Τον Σεπτέμβριο, η Currys ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων στις περισσότερες αγορές για το τετράμηνο έως το τέλος Αυγούστου, αλλά δήλωσε ότι οι τάσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο βελτιώνονται παρά τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στις Σκανδιναβικές χώρες.

«Ως όμιλος, επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της ενθαρρυντικής δυναμικής μας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία και στην επαναφορά των Σκανδιναβικών χωρών σε θετική τροχιά», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Alex Baldock.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ