Νέα
  • ΓΔ: 1422.75 -0.14%
  • Τζίρος: 80,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ευρωζώνη: Βελτιώθηκε η εμπιστοσύνη των επενδυτών τον Νοέμβριο - Πάνω από τις προσδοκίες

Αυξήθηκε πάνω από το αναμενόμενο, η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ευρωζώνη τον Νοέμβριο, με τις προσδοκίες για το μέλλον να διαμορφώνονται στο πιο θετικό επίπεδο από τις αρχές του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα.

Ο δείκτης της Sentix για την ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις -18,6 μονάδες τον Νοέμβριο από -21,9 τον Οκτώβριο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters για περαιτέρω πτώση στο -22,2.

Ο δείκτης για τις οικονομικές προσδοκίες στην ευρωζώνη αυξήθηκε στις -10,0 μονάδες, από -16,8 τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο και δεύτερη συνεχόμενη μηνιαία άνοδο.

«Η μείωση της αρνητικής δυναμικής αποτελεί μια πρώτη ένδειξη βελτίωσης. Ωστόσο, για να δοθεί τελικά το πράσινο φως, οι τιμές των προσδοκιών πρέπει να γίνουν θετικές», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Sentix, Patrick Hussy.

Ο δείκτης τρέχουσας κατάστασης μεταβλήθηκε ελάχιστα, σημειώνοντας μικρή άνοδο στις -26,8 μονάδες από -27,0 μονάδες.

Η δημοσκόπηση σε 1.203 επενδυτές διεξήχθη μεταξύ 2-4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τη Sentix.

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ