Νέα
  • ΓΔ: 1357.3 -2.46%
  • Τζίρος: 149,82 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ideal Holdings: Αύξηση εσόδων 111% στο εννεάμηνο του 2023

Αύξηση εσόδων κατά 111% στα 273,9 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2023 η Ideal Holdings. Επίσης, παρουσίασε αύξηση των κερδών προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) κατά 106% στα 40,2 εκατ. ευρώ, και αύξηση των κερδών προ φόρων κατά 84% στα 29,4 εκατ. ευρώ καθώς και αύξηση των κερδών μετά από φόρους κατά 83% στα 22 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, στα ανωτέρω ενοποιημένα αποτελέσματα : (α) περιλαμβάνονται τα αποτελέσματα των θυγατρικών: Astir, Coleus, BYTE, ADACOM, IDEAL Electronics ενώ για την περίοδο 2023 έχουν συμπεριληφθεί και τα αποτελέσματα της εταιρείας attica και (β) παρουσιάζονται τα λειτουργικά μεγέθη και ως εκ τούτου δεν περιλαμβάνεται η επίδραση του IFRS 16.

Επίσης, στα ενοποιημένα αποτελέσματα περιλαμβάνονται έξοδα, που αφορούν την λειτουργία της μητρικής εταιρείας τα οποία επιβαρύνουν το EBITDA κατά 1,4 εκατ. ευρώ (0,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) και τα κέρδη προ φόρων κατά 0,7 εκατ. ευρώ (0,1 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) και τα οποία δεν έχουν κατανεμηθεί στις επενδύσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σε δήλωσή του ο Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της IDEAL Holdings ανέφερε:

«Τα μεγέθη μας αυξήθηκαν σημαντικά το εννεάμηνο του 2023 ως αποτέλεσμα οργανικής ανάπτυξης και κερδοφορίας και της επένδυσης στα Αττικά Πολυκαταστήματα. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην δημιουργία υπεραξίας για τους μετόχους μας και στην στρατηγική μας για την διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου με επενδύσεις σε τομείς με βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης- όπως η βιομηχανία, η πληροφορική και το εξειδικευμένο λιανικό εμπόριο. Οι στόχοι μας για το 2023 είναι να προσεγγίσουμε σε κύκλο εργασιών τα 385 εκατ. ευρώ, σε κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) να υπερβούμε τα 50 εκατ. ευρώ, σε κέρδη προ φόρων να υπερβούμε τα 40 εκατ. ευρώ και να είμαστε μεταξύ των μεγαλύτερων εταιριών στο ΧΑ» .

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ