Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΟΤΕ: Αύξηση κερδών στην Ελλάδα το γ' τρίμηνο - Στα 348 εκατ. ευρώ το προσαρμοσμένο EBITDA

ΟΤΕ

Συνεχίστηκε η αύξηση κερδοφορίας του ΟΤΕ στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο, με το προσαρμοσμένο EBITDA να είναι αυξημένο κατά 0,7% στα 348 εκατ. ευρώ από 345,5 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο 2022.

Σε επίπεδο ομίλου, το προσαρμοσμένο EBITDA μειώθηκε κατά 1,5% λόγω της Ρουμανίας, με το περιθώριο ωστόσο να είναι αυξημένο κατά 0,4 μονάδες.

Τα έσοδα στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 2,2%, στα 811,8 εκατ. ευρώ από 830 εκατ. ευρώ στο γ’ τρίμηνο 2022,  λόγω χονδρικής και προσωρινών καθυστερήσεων σε συμβάσεις έργων ICT, ενώ σε επίπεδο ομίλου μειώθηκαν κατά 2,6%.

Σταθερή ήταν η ενίσχυση εσόδων τόσο στην καρτοκινητή όσο και στα συμβόλαια, ενώ βελτιώθηκαν τα έσοδα από υπηρεσίες λιανικής και σημειώθηκε αύξηση στις ευρυζωνικές υπηρεσίες και στην τηλεόραση.

Οι συνδρομητές οπτικής ίνας αυξήθηκαν κατά 7% και υπάρχει διαθεσιμότητα FTTH για 1,15 εκατ. νοικοκυριά με το ποσοστό διείσδυσης στο 19%

Δήλωση Μιχάλη Τσαμάζ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, Μιχάλης Τσαμάζ, έκανε την ακόλουθη δήλωση

«Το τρίτο τρίμηνο, συνεχίσαμε τη δυναμική μας πορεία στην ελληνική αγορά, σημειώνοντας θετικές επιδόσεις σε όλους τους τομείς που διασφαλίζουν τη μελλοντική μας ανάπτυξη και κερδοφορία.

Παρά τον εντεινόμενο ανταγωνισμό, και χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών στη μάρκα COSMOTE και τις κορυφαίες υπηρεσίες που προσφέρει, πετύχαμε σημαντική αύξηση των πελατών ευρυζωνικών υπηρεσιών, τηλεόρασης και συμβολαίου κινητής, στοιχεία που μας επιτρέπουν να είμαστε αισιόδοξοι.

Η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών συνεχίζεται με σταθερό ρυθμό, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους πελάτες, ενώ το νέο κουπόνι FTTH αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τις τάσεις αυτές.

Οι προσπάθειες περιορισμού του κόστους σε όλες μας τις δραστηριότητες, στις οποίες περιλαμβάνεται και το πρόσφατο πρόγραμμα εθελούσιας αποχώρησης, συνεχίζουν να αποδίδουν.

Ως αποτέλεσμα, καταγράφουμε στην Ελλάδα αύξηση της κερδοφορίας EBITDA, αλλά και ένα ισχυρό περιθώριο. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία του 2023 έχοντας γερές βάσεις για να συνεχίσουμε την επιτυχημένη στρατηγική μας και την επόμενη χρονιά».

Αναλυτικά η ανακοίνωση με τα οικονομικά αποτελέσματα του ΟΤΕ

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ