Νέα
  • ΓΔ: 878.76 -0.46%
  • Τζίρος: 43,84 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ξενοδόχοι: Ζητούν τη διενέργεια rapid tests

Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay
Ξενοδοχείο στη Σαντορίνη / Πηγή: Pixabay

Η δυνατότητα διενέργειας rapid tests στα ξενοδοχεία, βρέθηκε στο επίκεντρο της άτυπης διαδικτυακής συζήτησης μεταξύ των Προέδρων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και του αρμόδιου υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη.

Οι ξενοδόχοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους για τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων που θέσπισε η πολιτεία για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα τα διεθνή δημοσιεύματα για τη θετική εικόνα της Ελλάδας ως προς την αντιμετώπιση της διασποράς του νέου κορονοϊού.

Από την πλευρά του, ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την πεποίθηση πως η φετινή τουριστική χρονιά θα είναι καλύτερη από την περσινή.

Oπως τονίστηκε, η προϋπόθεση ενός καλού ρυθμού εμβολιασμού είναι καθοριστικός παράγοντας για το άνοιγμα του τουρισμού, όπως και η επιδημιολογική κατάσταση των χωρών που δυνητικά θα μπορούσαν να αποτελέσουν «δεξαμενή» προσέλκυσης τουριστών.  Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, οι επαφές για διμερείς συμφωνίες έχουν προχωρήσει σε σημαντικό βαθμό, με την επισήμανση ότι για τέτοιου είδους αποφάσεις σε καιρό πανδημίας εμπλέκονται και άλλες υπηρεσίες (υπ. Εξωτερικών, υγειονομικές υπηρεσίες, υπ. Προστασίας του Πολίτη κ.α.). 

Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη που συμμετείχαν τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και 50 Πρόεδροι ξενοδοχειακών Ενώσεων, επισημάνθηκαν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος κι εκφράστηκε η αγωνία σχετικά με τον τρόπο και το χρόνο επαναλειτουργίας των εποχικών επιχειρήσεων, αλλά και για το πώς και από ποιες χώρες θα έρθουν φέτος τουρίστες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ