Νέα
  • ΓΔ: 1482.43 +1.22%
  • Τζίρος: 93,68 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

H SingularLogic συντονίζει το ευρωπαϊκό έργο INHERIT - 18 εταίροι από 13 χώρες

Singular Logic
Πηγή: Singular Logic

H SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, ανέλαβε το συντονισμό του Ευρωπαϊκού έργου INHERIT. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το έργο ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon Europe και θα έχει διάρκεια 3,5 έτη. Στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης και της βιωσιμότητας των ιστορικών κτιρίων, που χρειάζονται διαφοροποιημένες στρατηγικές ανακαίνισης, διατηρώντας ταυτόχρονα την αξία της πολιτιστικής τους κληρονομιάς, μέσω της αξιοποίησης νέων τεχνολογιών.

Το έργο INHERIT υποστηρίζεται από προηγμένες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data), συνδυάζοντάς τις με κοινωνικές πρακτικές, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, θα δημιουργήσει τις δυνατότητες για κοινωνικά καινοτόμες, καθώς και οικονομικά βιώσιμες παρεμβάσεις σε διάφορα αστικά επίπεδα(κτίρια, γειτονιές, πόλεις), καλύπτοντας όλες τις πτυχές του κύκλου ζωής των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς, από το σχεδιασμό και την ανακαίνιση μέχρι την παρακολούθηση και τη συντήρηση.

Στο πλαίσιο του έργου, θα υλοποιηθούν πιλοτικές εφαρμογές σε οκτώ χώρες, Κροατία, Γαλλία, Ελλάδα, Λετονία, Πολωνία, Ισπανία, Σουηδία και Τουρκία. Επιπρόσθετα, θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων, το οποίο θα απευθύνεται σε φορείς που σχετίζονται με την υποστήριξη της βιωσιμότητας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Πέραν του συντονιστικού της ρόλου, η SingularLogic θα αναπτύξει μία πλατφόρμα ανταλλαγής δεδομένων, καθώς και μία διαδικτυακή εφαρμογή που θα διευκολύνει την πολυδιάστατη αξιολόγηση των κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το έργο αριθμεί 18 εταίρους από 13 χώρες, Ελλάδα, Ισπανία, Αυστρία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Λετονία, Πολωνία, Σουηδία, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην κοινοπραξία του έργου πέραν της SingularLogic συμμετέχουν: Space Hellas AE, Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ), Κέντρο Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος & Πολιτισμού, Τεχνολογικό Κέντρο CARTIF, Centro de Estudios de Materialesy Control de Obra, Zentrum Fur Soziale Innovation, ICLEI European Secretariat, Stitching ISSO, Fondazione ICONS, Regionalna Energetska Agencija Sjever, Bouygues Immobilier, Rigas Planosanas Regions,Fasada,Uppsala Universitet, Izmir Buyuksehir Belediyesi, University College London και European Association of Historic Towns and Regions.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ