Νέα
 • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
 • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Σκλαβενίτης: Αποκτά το ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη – Ενισχύει υποδομές και δίκτυο

Σκλαβενίτης / Πηγή: Intime
Σκλαβενίτης / Πηγή: Intime

Μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να ολοκληρωθεί η απόκτηση από την Σκλαβενίτης του πρώην εργοστασίου της Πίτσος στο Ρέντη, καθώς οι συζητήσεις του retailer με τη διοίκηση της BSH Hellas βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με πηγές του κορυφαίου retailer της χώρας μας, για την ώρα, δεν έχει αποφασιστεί πώς ακριβώς θα αξιοποιηθεί το ακίνητο, δηλαδή αν κατασκευαστεί νέο logistic center, ή αν χρησιμοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο.

Οι εγκαταστάσεις στο ιστορικό εργοστάσιο της Πίτσος, οι οποίες θα περιέλθουν στην κατοχή της Σκλαβενίτης είναι το ακίνητο 53.339 τ.μ. όπου έχει ανεγερθεί σε ιδιόκτητο οικόπεδο έκτασης 51.846 τ.μ..

Το προφίλ

Σήμερα, ο Όμιλος Σκλαβενίτης:

 • απασχολεί 36.270 εργαζόμενους
 • διαθέτει συνολικά 526 καταστήματα
 • εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 650.000 πελάτες την ημέρα

Ο Όμιλος περιλαμβάνει τις εταιρείες:

 • Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε. (455 καταστήματα, 4 κέντρα διανομής παραγγελιών eMarket και 6 κέντρα διανομής στην Ελλάδα)
 • Σκλαβενίτης Κύπρου (18 καταστήματα)
 • Χαλκιαδάκης (40 καταστήματα)
 • The MART (13 καταστήματα)

Το project στη Μαγούλα

Θυμίζουμε ότι την περίοδο αυτή «τρέχει» από την Ten Brinke, ένα ακόμη μεγάλο project για τον όμιλο Σκλαβενίτη, το οποίο αφορά το νέο παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων. Πρόκειται για ένα ακίνητο 25.000 τ.μ. στην Μαγούλα, το οποίο αναμένεται να παραδοθεί το καλοκαίρι του 2024. Εκεί θα παράγονται τα έτοιμα γεύματα της Σκλαβενίτης. Στο πατάρι θα είναι η παραγωγή και κάτω τα logistics.

Τα μεγέθη

Σημειώνεται ότι το 2022 η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης εμφάνισε τζίρο €4,475 δισ. με άνοδο 12,3% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο έτος, ενώ στα επίπεδα του 10% κινήθηκε και η άνοδος της μικτής κερδοφορίας, στα €1,162 δισ. Παράλληλα, ο Όμιλος κατάφερε να διατηρήσει το EBITDA (€276,4 εκατ.) και τα καθαρά του κέρδη (€58,17 εκατ.), τα οποία μειώθηκαν μόλις κατά 5%. Μάλιστα και στο 10μηνο η εταιρεία «έτρεχε» με ανάπτυξη που ξεπερνά τον μέσο όρο της αγοράς σε όγκο και αξία.

Ενίσχυση δικτύου

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της αλυσίδας AS Αγορά από την Σκλαβενίτης, όπως προκύπτει από το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης που αναρτήθηκε στο ΓΕΜΗ. Θυμίζουμε ότι η Σκλαβενίτης προχώρησε αρχές του έτους στη συγκεκριμένη κίνηση θέλοντας να εισέλθει πιο δυναμικά στην Θεσσαλία, αποκτώντας καταστήματα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία. Πριν την συγχώνευση η Σκλαβενίτης διέθετε στην Θεσσαλία 25 καταστήματα, εκ των οποίων 4 είναι στην Λάρισα.

Εξάλλου, στο πρώτο τρίμηνο 2023, η εταιρεία προέβη στην απόκτηση 4 καταστημάτων στην περιοχή της ανατολικής Αττικής από την εταιρεία λιανικού εμπορίου Γέγος Super market, τα οποία ενσωματώθηκαν στο δίκτυο της Σκλαβενίτης. Είχε προηγηθεί και η απόκτηση 11 καταστημάτων της SEP Markets στα Ιωάννινα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

 • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
 • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ