Νέα
  • ΓΔ: 1420.4 +1.96%
  • Τζίρος: 97,12 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Trinity Wines: Στα 38 εκατ. ευρώ ο πήχης για τον φετινό τζίρο – Απέκτησε το 51% κάβας στη Μύκονο

Trinity Wines

Στα επίπεδα των €38 εκατ., δηλαδή υψηλότερα κατά περίπου 18% σε σχέση με πέρυσι έχει βάλει τον πήχη για τον φετινό τζίρο της εταιρείας, η διοίκηση της Trinity Wines.

Oπως σημειώνεται στις χρηματοοικονομικές καταστάσεις, σύμφωνα με την πορεία των εργασιών της εταιρείας στο 8μηνο και τις συνθήκες των αγορών σε Ελλάδα και εξωτερικό που μαστίζονται από τη διεθνή οικονομική κρίση, η τρέχουσα χρήση παρουσιάζει ανοδική τάση.
Αναφορικά με την πορεία των μεγεθών της, η περσινή χρονιά έκλεισε με αξιοσημείωτες επιδόσεις. Ο τζίρος της έκλεισε στο +34% σε σχέση με το 2021 και ανήλθε σε €32,27 εκατ. και το μικτό κέρδος στο +43,83% (€9,57 εκατ.). Επίσης, τα προ φόρων κέρδη ενισχύθηκαν κατά 37,36% (στα €6,82 εκατ.), ενώ η καθαρή της κερδοφορία εμφάνισε αύξηση 35,44% (€5,33 εκατ.).

Η διοίκηση της εταιρείας, η οποία δραστηριοποιείται στο χονδρικό και λιανικό εμπόριο οίνων και ποτών, πρότεινε τη διανομή μερίσματος ύψους €2 εκατ. στους μετόχους.

Παράλληλα, τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε €11,51 εκατ. από €7,68 εκατ. την αμέσως προηγούμενη χρονιά, με το σύνολο των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων της εταιρείας να διαμορφώνονται στα τέλη του 2021 σε €8,18 εκατ. από €6,55 εκατ., έναν χρόνο πριν.

Από τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις, τα €1,661 εκατ. αφορούσαν βραχυπρόθεσμες δανειακές υποχρεώσεις (από €1,127 το 2021). Συνολικά, τα τραπεζικά δάνεια μειώθηκαν σε €3,47 εκατ. από €4,53 εκατ. το 2020.

Απέκτησε την πλειοψηφία της Wine Room

Σημειώνεται ότι πέρυσι η Trinity Wines – η οποία έχει ως βασικούς μετόχους τον Κωνσταντίνο Πετρόγιαννη με 60% και τον Γιώργο Φλούδα με 40% - απέκτησε ποσοστό 51,11% της «2013 Νήσος Εμπόριο Τροφίμων και Ποτών ΕΠΕ» (Wine Room) αντί τιμήματος €450 χιλ. Η κάβα που βρίσκεται στη Μύκονο εμφάνισε πέρυσι τζίρο €1,33 εκατ. και καθαρά κέρδη €158,8 χιλ.

Μετεγκατάσταση

Σημειώνεται ακόμη ότι πέρυσι ολοκλήρωσε δύο σημαντικές επενδύσεις στις υποδομές της, συνολικού ύψους άνω των €4 εκατ. Συγκεκριμένα, επένδυσε σε ιδιόκτητες αποθήκες 3.000 τ.μ., στην περιοχή των Καλυβίων, καθώς και στην αγορά καινούριων γραφείων στα Καλύβια, όπου μετεγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 2023.
Επίσης, η εταιρεία έκλεισε και μια στρατηγική συμμαχία με τοπική κάβα στην Μύκονο, για πιο άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη αγορά.

Ενίσχυση του portfolio

Το περασμένο καλοκαίρι η Trinity Wines ανακοίνωσε ότι φέρνει στην Ελλάδα τα κρασιά του οίκου Domaine Matrot, από το Meursault της Βουργουνδίας. Παράλληλα ανακοίνωσε την αποκλειστική συνεργασία της με την Ultra-Premium μαστίχα, Kleos Mastiha Spirit.
 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ