Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Matrix Pack: Νέα επένδυση €50 εκατ. και μεγάλη συνεργασία με τα McDonald’s

Σε μία νέα επένδυση ύψους €50 εκατ. προχωρά η Matrix Pack για τη διεύρυνση της γραμμής παραγωγής για καπάκια ροφημάτων από fiber χαρτιού και την προσθήκη νέων προϊόντων από το 2024 και μετά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και CEO της εταιρείας, Λυμπέρη Πολυχρονόπουλο, ιδρυτή και CEO της εταιρείας, λίγο πάνω από το 50% της δαπάνης αναμένεται να καλυφθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης (RRF) και τα υπόλοιπα από ίδια κεφάλαια. Αυτή την περίοδο η παραγωγή στο συγκεκριμένο κομμάτι του εργοστασίου είναι πιλοτική, καθώς γίνονται δοκιμές ώστε να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στο εν λόγω κτήριο αναμένεται να στεγαστούν και 7 ακόμη γραμμές παραγωγής που θα αφορούν την συνεργασία με τα McDonald's και πιο συγκεκριμένα στην δημιουργία του κύπελου παγωτού μαζί με το καπάκι του. Η δυναμική των 7 γραμμών αναμένεται να φτάνει στα 110 εκατ. τεμάχια, που όμως θα πρέπει να υπολογιστούν διπλά, καθώς ξεχωριστά παράγεται το κύπελλο από το καπάκι. Η Matrix Pack καταγράφει ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης της τάξης του 40%, ενώ για φέτος ο τζίρος αναμένεται να ξεπεράσει τα €40 εκατ. Για το 2024, βάση των συμφωνιών αναμένεται να υπερδιπλασιασθεί και να φτάσει τα €83 εκατ. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης αφορά τη συμφωνία με τα Mc Donald's, που ξεπερνά τα €30 εκατ.

Η εταιρεία όμως δεν μένει εκεί, καθώς οι προβλέψεις αναφέρουν ότι τα έσοδα για το 2025 αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και τα €170 εκατ. Όσον αφορά το EBITDA, αυτό διαμορφώθηκε πέρυσι στα €7,5 εκατ., ενώ για το 2023 όλα δείχνουν ότι θα ανέλθει λίγο πάνω από τα €8 εκατ. Για το 2024 ο κ. Πολυχρονόπουλος ανέφερε ότι η Matrix Pack θα καταγράψει θετικό πρόσημο στην τελική κερδοφορία. AMK και είσοδος νέων επενδυτών Την επόμενη χρονιά η εταιρεία σχεδιάζει να προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερες επενδύσεις, για τις οποίες δρομολογείται και μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου. Μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στα γραφεία της Matrix Pack αρκετές προτάσεις από το εξωτερικό για να μπουν στην εταιρεία.

Η διοικητική ομάδα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και να παραχωρηθούν μετοχές, με βασική προϋπόθεση να παραμείνει στα χέρια τους η τελική απόφαση για οτιδήποτε αφορά την Matrix Pack. Πέρα από τα καλαμάκια και τα καπάκια των ποτηριών, η Matrix Pack εξετάζει κάθε προϊόν που θα μπορούσε να παράγει με βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες και σε αυτή την λίστα περιλαμβάνονται οι κάψουλες για τις καφετιέρες, τα μπολ γιαουρτιού και τα μπολ για παγωτό. Όσον αφορά τις κάψουλες ήδη έχει ολοκληρωθεί μία συμφωνία με μία τεράστια αμερικανική εταιρεία.

Το προφίλ της εταιρείας

Η παραγωγική δυναμικότητα της Matrix Pack ξεπερνά τα 20 δισ. τεμάχια σε καλαμάκι και 1 δισ. σε καπάκια και άλλα προϊόντα από χαρτί και βιοαποδομήσιμες πρώτες ύλες ετησίως. Η σειρά προϊόντων της περιλαμβάνει:

  • Χάρτινα καλαμάκια ροφήματος
  • Χάρτινα καλαμάκια για βιομηχανική χρήση σε συσκευασίες γάλακτος και χυμών
  • Καπάκια για ζεστά και κρύα ροφήματα από fiber δηλαδή χάρτινο πολτό από ίνες ξύλου
  • Επιτραπέζια σκεύη τροφίμων από fiber χαρτιού
  • Χάρτινα μαχαιροπήρουνα μίας χρήσης

Όσον αφορά τα εργοστάσια παραγωγής για χάρτινα καλαμάκια αυτά ανέρχονται στα 7 και βρίσκονται σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Βουλγαρία και Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ ένα ακόμα είναι σε εξέλιξη στην Ινδία.

Ακόμη διαθέτει 10 κέντρα διανομής, σε ΗΠΑ, Καναδά, Ισπανία, Πολωνία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Βουλγαρία και Ιαπωνία. Τέλος η παρουσία της επεκτείνεται σε 61 χώρες, με περισσότερους από 650 πελάτες, ενώ απασχολεί πάνω από 630 εργαζόμενους, από τους οποίους οι 380 στην Ελλάδα, με μισθό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ