Νέα
  • ΓΔ: 1414.51 +0.09%
  • Τζίρος: 63,89 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Κίνδυνος για νέα «κόκκινα» δάνεια - Τι ζητούν οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης

Την επιμήκυνση της περιόδου αποπληρωμής ή αναχρηματοδότησης δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση επιτοκίου που χορηγήθηκαν σε επιχειρήσεις μέσω του Προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων, ζητούν οι εμποροβιομήχανοι Θεσσαλονίκης, με επιστολή τους στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα και τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γεώργιο Ζαββό.

Στην επιστολή, που υπογράφεται από τον Ά Αντιπρόεδρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), Εμμανουήλ Βλαχογιάννη, τονίζεται ότι «πολλές επιχειρήσεις που έλαβαν σχετικά προαναφερόμενα δάνεια, δυσκολεύονται ή αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις τους με αποτέλεσμα να είναι εμφανής ο κίνδυνος δημιουργίας νέων κόκκινων δανείων».

Επισημαίνεται δε, όπως αναφέρεται σε σημερινή σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, ότι ο βασικός λόγος για την δυσκολία των επιχειρηματιών στην αποπληρωμή των προαναφερόμενων δανείων, είναι η αύξηση του κόστους της ενέργειας, των πρώτων υλών και των προϊόντων συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία και σε συνδυασμό με την προβληματική λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας, την αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και της βραχυμεσοπρόθεσμης διάρκειας των δανείων αυτών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ