Νέα
  • ΓΔ: 1412.6 -0.47%
  • Τζίρος: 75,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Μασούτης: Στο στόχαστρο πρωτεύουσα και Πελοπόννησος – Άνοιξε τις πόρτες του το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική

Στα 392 καταστήματα αναμένεται να κλείσει το 2023 για το δίκτυο της Μασούτης, καθώς πριν τα Χριστούγεννα προγραμματίζεται το άνοιγμα του νέου της καταστήματος (600 τ.μ.) στην Πάτρα, στα Ψηλά Αλώνια.Σημειώνεται ότι η αλυσίδα διαθέτει τρία καταστήματα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, τα οποία σημειωτέον ότι είναι τα μόνο που διαθέτει σε όλη την Πελοπόννησο.

Στο επίκεντρο Αθήνα και Πελοπόννησος

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Θεόδωρος Γεροστεργιούδης, στο περιθώριο των εγκαινίων του νέου Grand Μασούτης στη Γλυφάδα, «η Πελοπόννησος αποτελεί μία περιοχή η οποία βρίσκεται ψηλά στις προτεραιότητες μας. Θεωρούμε ότι μπορούμε να καλύψουμε την περιφέρεια με 15 καταστήματα και προς τον σκοπό αυτό έχουμε επενδυτικό πλάνο οργανικής ανάπτυξης σε τρεις φάσεις» ενώ δεν αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο εξαγορών αν παρουσιαστεί κάποια ευκαιρία για τον όμιλο.

Για την πρωτεύουσα, σχεδιάζεται το άνοιγμα 4 μεγάλων καταστημάτων μεγέθους 2.000-2.500 τ.μ. το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Γεροστεργιούδη «είναι το μέγεθος στο οποίο πιστεύουμε και όπου μπορούμε να προσφέρουμε τη βέλτιστη εμπειρία στον καταναλωτή και να μην χάνεται, διαθέτοντας μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα».

Το κατάστημα στις Τρεις Γέφυρες έχει πάρει τον δρόμο του και αναμένεται να λειτουργήσει προς τα τέλη του 2024. Όπως και στη Γλυφάδα, η επένδυση για το κατάστημα είναι της τάξης των €2 εκατ., ωστόσο ο σχεδιασμός για ανάπτυξη 100 διαμερισμάτων πάνω από το κατάστημα, ανεβάζει το συνολικό επενδυτικό πλάνο στα €40 εκατ. Για την ώρα παραμένει άγνωστο αν η Μασούτης αναλάβει το οικιστικό μαζί με κάποιον συνεργάτη, ή το κάνει κάποιος developer.

Για τα άλλα τρία καταστήματα έχουν ήδη βολιδοσκοπηθεί τα σημεία, τα οποία σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που έχουμε, βρίσκονται στα βόρεια προάστια αλλά και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο επικεφαλής της αλυσίδας, Γιάννης Μασούτης, αφού ανέφερε ότι κάθε χρόνο ο όμιλος επενδύει €20-€22 εκατ. για ανακαινίσεις υφιστάμενων καταστημάτων αλλά και άνοιγμα νέων σημείων, πρόβλεψε ότι το 2023 θα κλείσει για τον όμιλο με ανάπτυξη 16% και ελαφρά αύξηση της κερδοφορίας σε σχέση με πέρυσι.

Το πρώτο Grand Μασούτης στην Αττική

Για το νέο Grand Μασούτης στη Γλυφάδα – το πρώτο στην Αττική - η διοίκηση ανέφερε σχετικά με τον οξύ ανταγωνισμό που υπάρχει στην περιοχή από άλλες μεγάλες αλυσίδες υπογράμμισε το μόττο της εταιρείας « Οικονομικά και ελληνικά» προσθέτοντας ότι «έχουμε καλύτερες προσφορές και τιμές σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Θα το αγαπήσουν οι καταναλωτές της περιοχής το νέο μας κατάστημα».

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το νέο κατάστημα αναπτύσσεται σε επιφάνεια 2.000 τ.μ., σε δύο επίπεδα, στα οποία οι καταναλωτές θα βρουν τμήμα με ολόφρεσκα προϊόντα μαναβικής, τμήμα κρεοπωλείου με ποικιλία κρεατικών και κρεατοσκευασμάτων,  τμήμα κοπής αλλαντικών και τυροκομικών με γεύσεις delicatessen και πολλές προτάσεις, ιχθυοπωλείο με ολόφρεσκα ψάρια κάθε μέρα, ζαχαροπλαστείο και τμήμα έτοιμου φαγητού και sushi, με επιλεγμένο μενού.

Παράλληλα προσθέτει ότι «ταξίδι στην ποικιλία και τα αρώματα των κρασιών και τον ποτών προσφέρει η κάβα που είναι μοναδικά σχεδιασμένη και περιλαμβάνει πολλές προτάσεις. Επίσης, λειτουργούν τμήμα παντοπωλείου, απορρυπαντικών, χαρτικών, εποχιακών ειδών, παιχνιδιών, ειδών οικιακής χρήσης, ειδών ταξιδιού και ανθοπωλείο». 

Άνετη πρόσβαση για Α.Μ.Ε.Α και 200 θέσεις πάρκινγκ

Το νέο Grand Μασούτης απασχολεί 83 άτομα προσωπικό. Διαθέτει 8 ταμεία και άνετο χώρο στάθμευσης με 200 θέσεις πάρκινγκ καθώς και 14 θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Σύμφωνα με τα όσα σημειώνει η αλυσίδα, «σχεδιάστηκε με ιδιαίτερη έμφαση στην άνετη πρόσβαση και περιήγηση για Α.Μ.Ε.Α ενώ ακολουθεί υψηλές περιβαλλοντικές προδιαγραφές με βιοκλιματικά στοιχεία. Συγκεκριμένα, προσφέρει απόλυτα υγιεινό περιβάλλον αγορών και εργασίας, αφού στο εσωτερικό χρησιμοποιούνται ειδικά φίλτρα που συγκρατούν και εξουδετερώνουν ιούς και βακτήρια.

Τα καρότσια και τα καλάθια πελατών είναι από χρησιμοποιημένα ναυτικά δίχτυα και σχοινιά αλιείας και υπάρχει δυνατότητα ανακύκλωσης χαρτιού, μπαταριών, μαγειρικού λαδιού, λαμπτήρων, ηλεκτρικών μικροσυσκευών». 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ