Νέα
  • ΓΔ: 903.48 -0.40%
  • Τζίρος: 67,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Αριστείδης Μπελλές: Από την Νηρεύς, συγγραφέας και developer

Αριστείδης Μπελλές
Αριστείδης Μπελλές / Πηγή: Eurokinissi

Με την επένδυση στο Ελληνικό να έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία, στη λεγόμενη «Αθηναϊκή Ριβιέρα» καταγράφεται μια έντονη κινητικότητα στον χώρο των κτιριακών κατασκευών. Μεγάλοι και μικρότεροι «παίχτες» του real estate προσβλέπουν στην αναβάθμιση της αττικής ακτογραμμής, σπεύδοντας να πάρουν θέση για την επόμενη ημέρα. Ενας από τους επιχειρηματίες που επενδύουν στην ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων είναι και ο ιδρυτής και μέχρι πρότινος βασικός μέτοχος της Νηρεύς, Αριστείδης Μπελλές. Παρότι δεν πρόκειται για τόσο καινούργιο «παίκτη», καθώς επισήμως ασχολείται με τον κλάδο των ακινήτων από το 2006, όταν ιδιωτικά ίδρυσε την εταιρεία Sunnyland, με αντικείμενο τον τομέα του real estate, ο Αριστείδης Μπελλές τα τελευταία χρόνια ασχολείται πιο δυναμικά με την κτηματαγορά.

Μακριά από το μεγάλο του δημιούργημα που τον καθιέρωσε στο επιχειρείν (σ.σ. την Νηρεύς εξαγόρασε ο όμιλος Andromeda Seafood και πλέον έχει απορροφηθεί υπό την κοινή εταιρεία Avramar), ασχολείται πλέον με τις υπόλοιπες εταιρείες που έχει κατά καιρούς ιδρύσει (ασφάλειες, real estate, ιχθυοτροφές κ.λπ.), αλλά και με τη συγγραφή.

Ως συγγραφέας έκανε το πρώτο βήμα του πριν από τρία χρόνια με ένα, εν πολλοίς, αυτοβιογραφικό βιβλίο που έχει τίτλο «Ο χρόνος του νερού», ενώ πέρσι εκδόθηκε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο «Το Κόκκινο της Σκακιέρας» το οποίο κινείται σε επιχειρηματικό και πολιτικό πεδίο.

Πολυτελείς κατοικίες στη Γλυφάδα και παραθαλάσσια οικόπεδα

Ο 68χρονος Αριστείδης Μπελλές, ο οποίος σε ό,τι αφορά τις ιχθυκαλλιέργειες θέλει να τον θυμούνται για τη συμβολή του στη δημιουργία ενός κλάδου που έπαιξε, παίζει και θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή, έκλεισε τη σελίδα «ψάρια» και άνοιξε μια καινούργια στον κλάδο του real estate.

Η Sunnyland, στην οποία πρόεδρος και CEO είναι ο Αριστείδης Μπελλές και αντιπρόεδρος ο γιος του Αλέξανδρος, εξειδικεύεται στον κλάδο των πολυτελών κατοικιών και ήδη διαθέτει δύο 4όροφες πολυκατοικίες στη Γλυφάδα. Η πρώτη, που δημιούργησε το γνωστό γραφείο 314 Architecture Studio με την ονομασία, The Swell, συνολικής επιφανείας 913 τ.μ. και η δεύτερη, συνολικής επιφανείας 924 τ.μ., κοντά στην περιοχή του Γκολφ, την οποία σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Conceptstudio και φέρει την ονομασία Palm Tree Apartments. 

Στο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας ανήκουν επίσης τριώροφη μονοκατοικία με κήπο και πισίνα στη Βούλα, οικόπεδα 30 στρεμμάτων για την κατασκευή ξενοδοχείου 4 αστέρων στο Ναύπλιο και 3 στρεμμάτων για ανέγερση κατοικιών. Επιπλέον, διαθέτει έκταση 22 στρεμμάτων σε λόφο στην Παλαιά Επίδαυρο με θέα στον κόλπο της Επιδαύρου για κατασκευή εξοχικών κατοικιών, διώροφη κατοικία με πισίνα, υπόγειο και δύο ακόμη ανεξάρτητες κατοικίες συνολικής έκτασης 650 τ.μ. σε συνολική έκταση 4,5 στρεμμάτων πάνω στη θάλασσα στην Ερμιόνη, έκταση 4 στρεμμάτων στην παραθαλάσσια περιοχή του Καταρράκτη της Χίου καθώς και οικόπεδο στη θέση Λουτρά του δήμου Κύθνου με επιφάνεια 1.200 τ.μ.

Παρά το σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων που διαθέτει η εταιρεία του Αριστείδη Μπελλέ δεν παρουσιάζει ακόμη ανάλογο κύκλο εργασιών. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσίευση των οικονομικών της καταστάσεων, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για την χρήση του 2019 ανήλθε σε 24.000 ευρώ, ενώ οι ζημιές χρήσεως προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 195.158,09 ευρώ. Το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας το 2019 ανήλθαν σε 3.238.049,77 ευρώ, ενώ η καθαρή θέση διαμορφώθηκε στο ποσό των 3.159.903,66 ευρώ έναντι ποσού 3.355.061,75 ευρώ της προηγούμενης χρήσεως.

Ασφάλειες και ιχθυοτροφές

Εκτός από το real estate ο Αριστείδης Μπελλές δραστηριοποιείται και στην πώληση πρώτων υλών για ζωοτροφές και ιχθυοτροφές καθώς από τις αρχές του 2015 έχει ιδρύσει την εταιρεία VL VIPRO.

Για το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε  3.907.667,23 ευρώ από 2.068.817,73 ευρώ τη χρήση του 2018. Τα κέρδη χρήσεως προ φόρων για το ίδιο διάστημα ανήλθαν στο ποσό των 63.779,61, από 75.561,75 ευρώ το 2018.

Μία ακόμη δραστηριότητα του επιχειρηματία, αφορά η Euromare Insurance Broker, την οποία ίδρυσε το 1997 στην Αθήνα κι έκτοτε δραστηριοποιείται στο χώρο των μεσιτών ασφαλίσεων.

Στον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της εταιρείας, αυτόν του 2019, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 382.492,90 ευρώ από 381.944,03 ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη χρήσεως προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των 65.066,10 έναντι 67.164,97 ευρώ.

Και στις δύο αυτές εταιρείες συμμετέχει επίσης ο γιος του Αλέξανδρος.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ