Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

EY Ελλάδος: Υποστήριξε ως φορολογικός σύμβουλος την Italgas

Ernst & Young

Σημαντική ήταν η συμβολή της EY Ελλάδος ως φορολογικού συμβούλου της Italgas στη διαδικασία συγχώνευσης των Ελληνικών Εταιρειών Διαχείρισης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (ΕΔΑ), υποστηρίζει σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της αναδιοργάνωσης των ΕΔΑ – σε συνέχεια της επιτυχούς εξαγοράς της ΔΕΠΑ Υποδομών από την Italgas – ήταν η επίτευξη μίας απλής και αποτελεσματικής εμπορικής δομής.

Το Τμήμα Φορολογικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος υποστήριξε τη Διοίκηση της Italgas ως φορολογικός σύμβουλος, κατά τη διαδικασία επιλογής και υλοποίησης της καλύτερης δυνατής εναλλακτικής λύσης για τη συγχώνευση των ΕΔΑ – πάντα υπό το πρίσμα τoυ ρυθμιστικού πλαισίου για τη λειτουργία της ενεργειακής αγοράς, αλλά και των εμπορικών στόχων και στρατηγικών του διεθνούς Ομίλου. Σε στενή συνεργασία με τις φορολογικές και χρηματοοικονομικές ομάδες της ΔΕΠΑ Υποδομών, η EY ανέλυσε τις φορολογικές παραμέτρους και βοήθησε στην αντιμετώπισή τους, εξασφαλίζοντας την ομαλή μετάβαση των οικονομικών και φορολογικών λειτουργιών των ΕΔΑ στην πραγματικότητα της νέας οργανωτικής δομής.

Σχολιάζοντας τον ρόλο της EY στην αναδιοργάνωση των ΕΔΑ, ο κ. Στέφανος Μήτσιος, Partner και Επικεφαλής Φορολογικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος, δήλωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση αποτελεί στρατηγικό στόχο της Ελλάδας, προσβλέποντας σε ένα πιο αποδοτικό και φιλικό προς το περιβάλλον οικοσύστημα ενέργειας, που θα συμβάλλει στη βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας. Είμαστε περήφανοι που συνεισφέραμε στην αναδιοργάνωση και απλοποίηση της εμπορικής δομής των ΕΔΑ, γεγονός που αναμένεται να δημιουργήσει μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία για τα ενδιαφερόμενα μέρη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου σε όλη την επικράτεια».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ