Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τεχνητή νοημοσύνη: Mega deal ύψους 1,5 δισ. δολαρίων μεταξύ Vodafone - Microsoft

Πηγή: AP

Μια δεκαετή στρατηγική συνεργασία με τη Microsoft υπέγραψε η Vodafone, με στόχο να της προσφέρει υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης, ψηφιακές πλατφόρμες και cloud σε περισσότερες από 300 εκατομμύρια επιχειρήσεις και καταναλωτές στις ευρωπαϊκές και αφρικανικές αγορές της.

Η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια στην τεχνητή νοημοσύνη με επίκεντρο την βελτίωση των υπηρεσιών στον πελάτη.  Η ΑΙ που αναπτύσσεται με τις τεχνολογίες Azure OpenAI και Copilot της Microsoft, θα αντικαταστήσει τα φυσικά κέντρα δεδομένων με φθηνότερες και κλιμακούμενες υπηρεσίες.

Η Microsoft με τη σειρά της θα γίνει επενδυτής μετοχών στη διαχειριζόμενη πλατφόρμα IoT (Internet of Things) της Vodafone όταν αυτή αποσχιστεί ως αυτόνομη επιχείρηση μέχρι τον Απρίλιο του 2024.

Ο οικονομικός διευθυντής της Vodafone, Luka Mucic, δήλωσε ότι η ηγετική θέση της Microsoft στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, η οποία υποστηρίζεται από τη συνεργασία της με το OpenAI, θα μεταμορφώσει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. «Αυτό είναι το κομμάτι που πραγματικά πρόκειται να επηρεάσσει κάθε έναν από τους πελάτες μας», προσθέτοντας ότι ένα chatbot TOBi που στηρίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη της Microsoft θα παρέχει πιο συνεπείς και έξυπνες απαντήσεις σε ερωτήματα.Ο εμπορικός διευθυντής της Microsoft, Judson Althoff, δήλωσε ότι η δύναμη της Vodafone στο IoT και τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες είναι στρατηγικής σημασίας.

Η Microsoft αναπτύσσει "ψηφιακά δίδυμα", ώστε να μπορούν να δοκιμαστούν βελτιώσεις διαδικασιών στο cloud.

«Το IoT της Vodafone μας επιτρέπει να δημιουργούμε αποθήκες δεδομένων μεγάλης κλίμακας και να χρησιμοποιούμε τεχνητή νοημοσύνη για να βοηθήσουμε τους πελάτες να επιτύχουν τους στόχους τους για τη βιωσιμότητα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα φέρουμε δυνατότητες δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης για να βοηθήσουμε τους πελάτες να λαμβάνουν πιο έξυπνες οικονομικές αποφάσεις», κατέληξε.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ