Νέα
  • ΓΔ: 1446.92 -0.17%
  • Τζίρος: 83,48 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κακοκαιρία Elias: Σε 17,3 εκατ. εκτιμώνται οι αποζημιώσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Ολοκληρώθηκε η έρευνα της ΕΑΕΕ για την πρώτη εκτίμηση των αποζημιώσεων της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς για τις ζημιές των ασφαλίσεων περιουσίας και αυτοκινήτων από τα ακραία καιρικά φαινόμενα (κακοκαιρία Elias: βροχοπτώσεις - πλημμύρες) που επικράτησαν στην Ελλάδα (με ιδιαίτερη ένταση κυρίως σε Θεσσαλία και Εύβοια) την περίοδο 25 - 28 Σεπτεμβρίου 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία Elias ήταν η δεύτερη μεγάλη καταιγίδα που έπληξε την Ελλάδα μέσα σε λίγες εβδομάδες μετά την κακοκαιρία Daniel.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των ασφαλιστικών εταιριών που συμμετέχουν στη σχετική έρευνα της ΕΑΕΕ αναφέρθηκαν συνολικά 1.277 ζημιές.

Το ύψος των αποζημιώσεων για αυτές εκτιμάται συνολικά σε €17,3 εκατ.

Από αυτές, 895 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €16,5 εκατ.), 380 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση €0,7 εκατ.) και 2 ζημιές τις ασφαλίσεις σκαφών (εκτίμηση €7,5 χιλ.).

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ