Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Folli - Follie: Σήμερα η κρίσιμη γενική συνέλευση για το σχέδιο εξυγίανσης

Folli-Follie / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Folli-Follie / Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να εγκρίνουν τη συμφωνία εξυγίανσης καλούνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι οι μέτοχοι της Folli Follie και όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον προφυλακισμένο Δημήτρη Κουτσολιούτσο, ο οποίος διαθέτοντας το 35,06% των δικαιωμάτων ψήφου στην ουσία ελέγχει την έκβαση της συνέλευσης και τη λήψη απόφασης.

Το ζήτημα είναι εάν ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα προχωρήσει στην καταψήφιση της εξυγιαντικής διαδικασίας βάσει των άρθρων 99 και 106δ του πτωχευτικού κώδικα, κάτι που θεωρείται πιθανό με βάση τη στάση του κατά την πρόσφατη συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών όπου είχε ζητήσει την απόρριψη της αίτησης εξυγίανσης της εταιρείας.

Στην περίπτωση αυτή δεν αποκλείεται η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων στο αρμόδιο δικαστήριο για τον διορισμό ειδικού εντολοδόχου. Ο διορισμένος από το δικαστήριο ειδικός εντολοδόχος δύναται να συγκαλέσει νέα γενική συνέλευση και εν συνεχεία να ασκήσει το δικαίωμα παράστασης και ψήφου των καταχρηστικά διαφωνούντων μετόχων.

Εάν δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία για τη λήψη απόφασης, δηλαδή να μην εμφανιστεί ο βασικός μέτοχος, οι μέτοχοι θα κληθούν σε α' επαναληπτική έκτακτη γενική συνέλευση, στις 22 Μαρτίου.

Εάν η γενική συνέλευση των μετόχων εγκρίνει τη συμφωνία εξυγίανσης, αυτό που απομένει είναι η έκδοση της απόφασης του πτωχευτικού δικαστηρίου για την υλοποίησή της.

Σημειώνεται πολύπαθη και κάποτε λαμπερή εταιρεία έχει εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση 13 εκατ. ευρώ από την Arena Investors, μέσω της συνδεδεμένης εταιρείας AIEF FF SPV, LP. Η τελευταία κάλυψε την πλειονότητα (97,16%) των ομολογιών που εκδόθηκαν με εξασφαλίσεις ακίνητα της εταιρείας χωρίς βάρη (και συγκεκριμένα το πρώην πολυκατάστημα Μινιόν καθώς και αποθήκες και το κέντρο logistics της εταιρείας στο Κορωπί).

Σύμφωνα με το σχέδιο εξυγίανσης θα δημιουργηθούν άμεσα δύο νέες εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο. Πρόκειται για την OpsCo η οποία θα διατηρεί την εμπορική δραστηριότητα, ήτοι τα σήματα Folli Follie και Links of London, όπως και συμβάσεις που αφορούν καταστήματα κοσμημάτων, μόδας, καλλυντικών και τα factory outlet και την εταιρεία AssetCo που θα κατέχει την ακίνητη περιουσία και περιουσιακά στοιχεία που δεν αφορούν τη βασική δραστηριότητα της Folli Follie. Η OpsCo θα αποτελεί θυγατρική κατά 90% της AssetsCo, ο έλεγχος της οποίας θα ανήκει στους ομολογιούχους πιστωτές.

Η Folli Follie βάσει του business plan που έχει καταθέσει εκτιμά ότι θα κατορθώσει να επιστρέψει σε κερδοφόρα πορεία το 2022.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ