Νέα
  • ΓΔ: 1392.62 +0.83%
  • Τζίρος: 120,44 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Delivered by efood: Αύξηση 48% το 2023 με 8.756 καταστήματα σε 21 πόλεις – Νέα υπηρεσία εντός του 2024

Από την πρώτη στιγμή, το efood έκανε σαφές ότι ήρθε για να αλλάξει την ελληνική αγορά. Και πράγματι το πέτυχε αξιοποιώντας την τεχνολογία και την καινοτομία σε μία προσπάθεια να εξελίξει τις υπηρεσίες του. Σε αυτό το πλαίσιο, άλλωστε δημιούργησε πρώτο και την υπηρεσία delivered by efood. Η εν λόγω υπηρεσία αναπτύχθηκε ως ένα νέο μοντέλο λειτουργίας στην υπηρεσία διανομής με τα οφέλη της να είναι ιδιαίτερα σημαντικά και πολυποίκιλα τόσο για τους καταναλωτές, όσο και για τα συνεργαζόμενα καταστήματα.

Με συνεχώς ανοδική πορεία, το 2023, ήταν ένα έτος ενδυνάμωσης του delivered by efood καταφέρνοντας να εδραιωθεί και να επεκταθεί στην ελληνική αγορά, καταγράφοντας σημαντική αύξηση τόσο στον όγκο παραγγελιών όσο και στον αριθμό καταστημάτων που το επιλέγουν ως υπηρεσία. Η παγίωσή του σε επίπεδο λειτουργίας, μάλιστα, είχε ως αποτέλεσμα το σχεδιασμό του επόμενου βήματος της εταιρείας οδηγώντας στη δημιουργία της υπηρεσίας last mile, η οποία θα αναπτυχθεί εντός του 2024.   

Η εδραίωση και επέκταση του delivered by efood σε αριθμούς

Το δίκτυο των συνεργαζόμενων καταστημάτων που αξιοποιούν την υπηρεσία διανομής του efood με το δικό του στόλο, έφτασε το περασμένο έτος τα 8.756, σε 21 πόλεις της Ελλάδας, με τελευταίες προσθήκες στη γεωγραφική επέκταση της υπηρεσίας, τη Λαμία, τη Ρόδο, τη Χαλκίδα και τις Σέρρες.

Η υπηρεσία delivered by efood κατέγραψε αύξηση 48%, σε σχέση με το προηγούμενο έτος με τα καταστήματα που επιλέγουν περισσότερο την υπηρεσία delivered by efood για την διανομή των προϊόντων τους με τον στόλο του efood να είναι τα καφέ, τα mini markets και τα ζαχαροπλαστεία.

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών

Σε επίπεδο προτιμήσεων των καταναλωτών, οι οποίοι επέλεξαν την υπηρεσία delivered by efood, τα πιο δημοφιλή προϊόντα ήταν τα είδη supermarket και μικρής λιανικής -μέσω του efood market-, τα burger και ο καφές για το 2023.

Σημαντική αποτύπωση στις θέσεις εργασίας

Η ανάπτυξη του delivered by efood, αποτυπώνεται και στις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται για τους διανομείς, οι οποίες για το 2023, αυξήθηκαν κατά 44%, με τις συνολικές ετήσιες δαπάνες μισθοδοσίας για τους διανομείς να ξεπερνούν τα 17 εκατομμύρια ευρώ.

Άμεση παράδοση ειδών super market

Το 2023, το efood πρόσθεσε τη νέα υπηρεσία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Express, παρέχοντας μια επιπλέον δυνατότητα στους καταναλωτές, κυρίως για τις μικρού όγκου παραγγελίες που καλύπτουν άμεσες ή έκτακτες ανάγκες τους, επιλέγοντας ανάμεσα σε 2.400 προϊόντα από τα supermarkets ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και παραλαμβάνοντας σε λιγότερο από μια ώρα από την παραγγελίας τους, με τον στόλο διανομής του efood.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί πως το 2024 αναμένεται επιπλέον η επέκταση της υπηρεσίας delivered by efood, με τη ζήτηση από νέα καταστήματα όπως και από τα συνεργαζόμενα (που δεν κάνουν χρήση του delivered by efood), να είναι συνεχώς αυξανόμενη.

efood last mile: Νέα υπηρεσία το 2024

Τα θετικά νέα δεν τελειώνουν εδώ, καθώς το efood έχει ήδη δρομολογήσει τη δημιουργία  της νέας υπηρεσίας efood last mile, η οποία σε συνδυασμό με τη συνεχή αύξηση της ζήτησης για την υπηρεσία delivered by efood, θα οδηγήσει, το 2024, στη σημαντική αύξηση του αριθμού των διανομέων, με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία προγραμματίζοντας ήδη την πρόσληψη επιπλέον 20% από το σημερινό στόλο διανομέων.

Η νέα υπηρεσία, αναμένεται να βοηθήσει στην εξέλιξη και την άμεση και αποτελεσματική λύση για τα καταστήματα που θα μπορούν πλέον να παραδίδουν τα προϊόντα τους στους καταναλωτές άμεσα, χωρίς να έχουν απαραίτητα συνεργασία με την πλατφόρμα του efood.

Πώς θα λειτουργεί

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις θα αξιοποιούν τον στόλο διανομέων του efood, ανάλογα με τις προγραμματισμένες ή έκτακτες ανάγκες τους, μέσα από το efood last mile, αποστέλλοντας τα προϊόντα τους, είτε μέσα στην επόμενη ώρα από την παραγγελία είτε εντός δύο ημερών.

Επιπροσθέτως η εν λόγω υπηρεσία θα δίνει στα συνεργαζόμενα καταστήματα τη δυνατότητα να αποκτήσουν ένα επιπλέον κανάλι πώλησης, προσφέροντας μια εξαιρετική αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές τους και χωρίς να χρειάζεται να αναλάβουν τα ίδια το κομμάτι της διανομής.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ