Νέα
  • ΓΔ: 1442.54 +0.02%
  • Τζίρος: 26,80 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nvidia: Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Google - Τρίτη μεγαλύτερη στις ΗΠΑ

Nvidia

Η Nvidia ξεπέρασε σε χρηματιστηριακή αξία την Alphabet, τη μητρική εταιρεία της Google, και έγινε η τρίτη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία, λίγες ημέρες πριν από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου από την εταιρεία που είναι ο κυριότερος εκφραστής της χρηματιστηριακής έκρηξης που προκάλεσε η τεχνητή νοημοσύνη.

Εκτίναξη 231% της μετοχής το τελευταίο 12μηνο

Η ισχυρή ζήτηση για τα τσιπ της εταιρείας της Silicon Valley, τα οποία χρησιμοποιούνται στους υπολογιστές τεχνητής νοημοσύνης, εκτίναξε τη μετοχή της 231% τους τελευταίους 12 μήνες σε υψηλά επίπεδα - ρεκόρ, ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 1,812 τρις. δολάρια.

Με την άνοδο 50% που σημείωσε η μετοχή της Nvidia από την αρχή του χρόνου, καταγράφει την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εταιρειών του S&P 500 και εντάχθηκε στο κλαμπ των «μεγάλων επτά» (Magnificent Seven), ξεπερνώντας και την Amazon νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Αναμένονται πενταπλάσια κέρδη

Η Wall Street αναμένει ότι η Nvidia θα ανακοινώσει κέρδη 11,38 δισ. δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, αυξημένα κατά περισσότερο από 400% σε σχέση με ένα χρόνο πριν. Τα έσοδά της αναμένεται να υπερτριπλασιαστούν στα 20,37 δισ. δολάρια.

Η μετοχή της Nvidia διαπραγματεύεται τώρα 33,19 φορές τις μελλοντικές εκτιμήσεις για τα κέρδη της, πάνω από τον μέσο πολλαπλασιαστή του κλάδου που είναι 27,35.

Ένας υψηλότερος λόγο τιμής προς κέρδη υποδηλώνει ότι είναι πιθανό να έχουν προεξοφληθεί οι προοπτικές των κερδών της, αφήνοντας λίγα περιθώρια για περαιτέρω αύξησή της.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ