Νέα
  • ΓΔ: 1400.61 -1.14%
  • Τζίρος: 122,79 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών 2024

Ομιλος Τιτάν: Ιστορικό υψηλό κερδοφορίας το 2023 - Τζίρος άνω των 2,5 δισ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπερδιπλασιασμό καθαρών κερδών θα παρουσιάσει ο Όμιλος Τιτάν το 2023, σύμφωνα με μια συνοπτική ενημέρωση που ανακοίνωσε σήμερα, ενόψει της δημοσιοποίησης των ετήσιων αποτελεσμάτων στις 13 Μαρτίου 2024.

Σύμφωνα με τα τρέχοντα μη ελεγμένα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα, ο Όμιλος Τιτάν θα καταγράψει ιστορικό υψηλό κερδοφορίας το 2023.

Διαβάστε επίσης: Τιτάν: Πήρε «Α» για την πολιτική αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση «χάρη στην ισχυρή ζήτηση σε όλα τα κύρια προϊόντα μας, σε συνδυασμό με τα ενισχυμένα επίπεδα τιμών, τα οφέλη από την αυξημένη λειτουργική αποδοτικότητα -ως αποτέλεσμα των επενδύσεων μας- και τον περιορισμό του ενεργειακού κόστους, οι πωλήσεις για το 2023 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2.540 εκατ. ευρώ».

Επίσης, τα κέρδη (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα 535 εκατ. ευρώ (σε σύγκριση με 331 εκατ. ευρώ το 2022). Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου Τιτάν εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν σε σχέση με το 2022, ξεπερνώντας τα 265 εκατ. ευρώ. Ως αποτέλεσμα τα κέρδη ανά μετοχή αναμένεται να κυμανθούν πάνω από 3,4 ευρώ/μετοχή. Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του έτους διαμορφώθηκε σε 660 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με 797 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2022, ενώ ο δείκτης καθαρού δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,2x.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ