Νέα
  • ΓΔ: 1443.68 -0.35%
  • Τζίρος: 34,32 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

DoValue: Ανακοίνωσε ζημιές 19 εκατ. ευρώ για το 2023

Καθαρές ζημιές ύψους 19 εκατ. ευρώ για το 2023 ανακοίνωσε η εταιρείας διαχείρισης «κόκκινων» δανείων, DoValue, καθώς οι εισπράξεις της μειώθηκαν κατά 10%. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων οδήγησε σε πτώση της μετοχής της κατά 1,6% στο χρηματιστήριο του Μιλάνο.

Η εταιρεία ανέφερε ότι τα επίπεδα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών παρέμειναν χαμηλά πέρυσι, περιορίζοντας την ανάγκη να προχωρήσουν σε πωλήσεις κόκκινων δανείων.

Η μετοχή της είχε υποχωρήσει αρχικά έως 8%, ενώ από την αρχή του έτους έχει μειωθεί 27,9%.

«Οι προοπτικές φαίνεται να δείχνουν ότι το 2024 θα είναι ακόμη μια δύσκολη χρονιά», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi σε σημείωμά τους, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα δεν δείχνουν πρόσθετη εξασθένιση για το 2024.

Δεν ανανέωσε τη συμφωνία με την ισπανική «κακή τράπεζα»

Η DoValue απέτυχε το 2022 να ανανεώσει τη συμφωνία που είχε με τη Sareb, την ‘κακή τράπεζα’ που δημιούργησε η Ισπανία για να καθαρίσει το τραπεζικό της σύστημα μετά την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση.

Οι ζημιές για το 2023 αντανακλούν τις απομειώσεις που κατέγραψε η doValue στην ισπανική της εταιρεία τον Ιανουάριο, καθώς η διαγραφή δανείων οδήγησε τη doValue να αναθεωρήσει τα αποτελέσματα 9μήνου από κέρδη σε ζημιές.

Στο τέλος του περασμένου έτους η doValue διαχειριζόταν κόκκινα δάνεια ύψους 116,4 δισ. ευρώ, από 120,5 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Μεταβατικό το 2024

Ο όμιλος δήλωσε ότι το 2024 θα είναι ένα μεταβατικό έτος, κατά το οποίο θα μειώσει το κόστος και θα επενδύσει για να στηρίξει την ανάπτυξη το 2025 και το 2026, ενώ θα παρουσιάσει ένα νέο επιχειρηματικό σχέδιο στις 21 Μαρτίου.

Η DoValue, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, δήλωσε ότι αναμένει νέες συμβάσεις για τη διαχείριση περίπου 40 δις. ευρώ επισφαλών δανείων κατά τους επόμενους 18 μήνες σε όλη τη Νότια Ευρώπη.

Ωστόσο, ορισμένες από αυτές τις συμφωνίες μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο από τον αναμενόμενο για να υλοποιηθούν, εμποδίζοντας την εταιρεία να επιστρέψει στην ανάπτυξη φέτος.

Η DoValue είναι «οικονομικά υγιής» για να αντιμετωπίσει το τρέχον σενάριο, ανέφερε η εταιρεία.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ