Νέα
  • ΓΔ: 1448.7 +0.06%
  • Τζίρος: 165,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Nvidia: Ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Aramco - Τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο

Πηγή: AP

To ξέφρενο ράλι της μετοχής της Nvidia εκτίναξε τη χρηματιστηριακή της αξίας στην τρίτη θέση στον κόσμο, μετά την Apple και τη Microsoft, ξεπερνώντας τη σαουδαραβική πετρελαϊκή εταιρεία Aramco.

O τεχνολογικός κολοσσός έκλεισε τη συνεδρίαση της Παρασκευής με κεφαλαιοποίηση 2,06 τρισ. δολάρια, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο των 2 τρισ. δολαρίων, ενώ η χρηματιστηριακή αξία της Aramco υποχώρησε στα 2,03 τρισ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg.

Η μετοχή της Nvidia έχει εκτοξευθεί στα ύψη λόγω των εκρηκτικών κερδών της που επιβεβαίωσαν την αισιοδοξία της Wall Street για τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης να αναμορφώσει τον κλάδο της τεχνολογίας.

Εκτίναξη 66% της μετοχής φέτος

Η εταιρεία κυριαρχεί στην αγορά των chip γραφικών, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για πολύπλοκες υπολογιστικές εργασίες που απαιτούνται για την τροφοδοσία εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης για εταιρείες

Το ράλι ήταν ξέφρενο φέτος. Η μετοχή εκτινάχθηκε 66%, αυξάνοντας κατά περίπου 834 δισ. δολάρια την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας. Η μετοχή σημείωνε άνοδο έως και 1,8% σήμερα κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση.

Εν τω μεταξύ, η Aramco έχει υποχωρήσει πάνω από 5% φέτος, λόγω της χαμηλότερης παραγωγής πετρελαίου, ως αποτέλεσμα των περικοπών του ΟΠΕΚ+,  και μιας πιθανής προσφοράς μετοχών της από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας.

Με πληροφορίες από Bloomberg

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ