Νέα
  • ΓΔ: 1426.2 +0.27%
  • Τζίρος: 82,66 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στο τιμόνι της απόανθρακοποίησης με εσπερίδα στο ΤΕΕ Μαγνησίας

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ διοργάνωσε εσπερίδα στο Αμφιθέατρο του ΤΕΕ Μαγνησίας στον Βόλο, με θέμα: «Η Μετάβαση στο στόχο του μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα».

Την έναρξη της συνάντησης χαιρέτησε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Μαγνησίας, κα Ν. Καπούλα, ενώ στην εκδήλωση έδωσαν το παρών εκπρόσωποι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και των τοπικών αρχών.

Τα θέματα που συζητήθηκαν απευθύνονταν σε μηχανικούς, ερευνητές και φοιτητές και αφορούσαν αφενός μεν στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρουν οι σύγχρονες τεχνολογίες δέσμευσης αερίων του θερμοκηπίου στο κλίμα και το περιβάλλον αφετέρου δε, στις πρωτοβουλίες του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στον ίδιο τομέα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης εκπρόσωποι έγκριτων επιστημονικών ιδρυμάτων, ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, παρουσίασαν αποτελέσματα και συμπεράσματα ερευνητικών έργων στα οποία συμμετείχε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ. Μεταξύ αυτών, έγινε αναφορά στο ερευνητικό πρόγραμμα “AURORA” – Accelerated Deployment of Integrated CCUS Chains Based on Solvent Capture Technology - στο οποίο μετέχει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ με την εγκατάσταση και λειτουργία πιλοτικής μονάδας δέσμευσης CO2 στο εργοστάσιο παραγωγής τσιμέντου στην Αγριά Βόλου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ειδική αναφορά και στο εμβληματικό έργο "OLYMPUS" που αφορά στον πράσινο μετασχηματισμό του εργοστασίου παραγωγής τσιμέντου του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι Ευβοίας σε εγκατάσταση μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα (net zero carbon).

Ο κος Χαράλαμπος Κουρής, Γενικός Διευθυντής Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ δήλωσε σχετικά: “Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ η απόανθρακοποίηση της παραγωγικής μας διαδικασίας αποτελεί στρατηγική προτεραιότητά μας. Συμμετέχουμε ενεργά στην διαμόρφωση των τεχνολογικών εξελίξεων που θα μας βοηθήσουν μεσοπρόθεσμα να μηδενίσουμε το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα στην παραγωγή τσιμέντου και σκυροδέματος. Χαιρετίζουμε και υιοθετούμε καινοτόμα projects που μας οδηγούν στην επόμενη ημέρα και εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους αποανθρακοποίησης της χώρας μας. Με το AURORA και το OLYMPUS, o Όμιλός μας ηγείται της μετάβασης του κατασκευαστικού κλάδου σε ένα βιώσιμο και αειφόρο μέλλον».

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ