Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: Νέες μειώσεις τιμών στην Κίνα, τη Γερμανία και άλλες χώρες

Πηγή: AP

Η Tesla μείωσε τις τιμές σε ορισμένες από τις σημαντικότερες αγορές της, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Γερμανίας, μετά τις μειώσεις τους στις ΗΠΑ, καθώς αντιμετωπίζει πτώση των πωλήσεων εν μέσω ενός εντεινόμενου πόλεμο τιμών για τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), ιδίως από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι μειώσεις τιμών σημειώνονται μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία του δισεκατομμυριούχου Ελον Μασκ ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της στο πρώτο τρίμηνο μειώθηκαν, για πρώτη φορά μετά από σχεδόν τέσσερα χρόνια.

«Οι τιμές της Tesla πρέπει να αλλάζουν συχνά προκειμένου να υπάρξει ισορροπία της παραγωγή με τη ζήτηση», έγραψε ο Μασκ στο X την Κυριακή.

Μαίνεται ο πόλεμος τιμών στα EV

Η Tesla, που είναι η κορυφαία εταιρείας της αγοράς EV, προκάλεσε πόλεμο τιμών στον κλάδο πριν από ένα χρόνο, μειώνοντας επιθετικά τις τιμές εις βάρος των περιθωρίων κέρδους της. 

Η Tesla μείωσε την τιμή εκκίνησης του ανανεωμένου Model 3 στην Κίνα κατά 14.000 γιουάν (1.930 δολάρια) σε 231.900 γιουάν (32.000 δολάρια), όπως έδειξε η επίσημη ιστοσελίδα της την Κυριακή.

Στη Γερμανία, η τιμή του Model 3 με κίνηση στους πίσω τροχούς ψαλιδίστηκε στα 40.990 ευρώ (43.670,75 δολάρια) από 42.990 ευρώ, όπου βρισκόταν η τιμή από τον Φεβρουάριο.

Υπήρξαν επίσης μειώσεις τιμών σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, δήλωσε εκπρόσωπος της Tesla.

Οι μειώσεις στις ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ οι τιμές των οχημάτων Model Y, Model X και Model S μειώθηκαν κατά 2.000 δολάρια την Παρασκευή. Το Σάββατο η Tesla έριξε την τιμή του λογισμικού Full Self-Driving driver assistant σε 8.000 δολάρια από 12.000 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Tesla έχει αργήσει να ανανεώσει τα γερασμένα μοντέλα της, καθώς τα υψηλά επιτόκια έχουν μειώσει την όρεξη των καταναλωτών για μεγάλες αγορές, ενώ οι ανταγωνιστές στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, κυκλοφορούν φθηνότερα μοντέλα.

Αυτό το Σαββατοκύριακο, ο Μασκ ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι, επικαλούμενος υποχρεώσεις στην Tesla. Το ταξίδι θα περιελάμβανε την ανακοίνωση των σχεδίων της Tesla για την είσοδό της στην αγορά της Νότιας Ασίας, ανέφερε το Σάββατο το Reuters.

Απολύεται το 10% του προσωπικού

Ο Μασκ δήλωσε την περασμένη Δευτέρα ότι η Tesla θα απολύσει περισσότερο από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία προετοιμάζεται για την πρώτη ετήσια μείωση των παραδόσεων.

Η ανακοίνωση ήρθε αφού το Reuters ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η Tesla είχε απορρίψει το σχέδιο για την ανάπτυξη του πολυαναμενόμενου οικονομικού  EV της για χάρη των ρομποτικών ταξί. Ο Μασκ έγραψε ότι «το Reuters λέει ψέματα» μετά το δημοσίευμα, χωρίς να αναφέρει ποια ήταν αυτά. .

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ