Νέα
  • ΓΔ: 1424.04 +0.16%
  • Τζίρος: 184,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lucie Krahulcova στην «Η»: Τα ηλεκτρικά πατίνια της Lime επιστρέφουν από Ιούνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Lucie Krahulcova, Senior Policy Manager της Lime

Δυναμικό comeback επιχειρεί στην Ελλάδα η Lime με τα ηλεκτρικά της πατίνια να εμφανίζονται ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από το ερχόμενο καλοκαίρι. Η Lucie Krahulcova, Senior Policy Manager της Lime μιλά στην «Η» στο πλαίσιο του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών και προαναγγέλλει πως τα πρώτα scooter μικροκινητικότητας αναμένονται σε πρωτεύουσα και συμπρωτεύουσα από τον ερχόμενο Ιούνιο και μετά.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι», λέει η κ. Krahulcova και εξηγεί: «το 2022, είχαμε την πρώτη μας κερδοφόρα χρονιά για την Lime στον κλάδο. Και το 2023 ξεπεράσαμε, για άλλη μια φορά, αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα. Έτσι, είμαστε σε μια αρκετά σταθερή και κερδοφόρα θέση, ώστε να εξετάσουμε το ενδεχόμενο επιστροφής σε ορισμένες από τις αγορές. Και νομίζω ότι φύγαμε πολύ στενοχωρημένοι από την Ελλάδα στο τέλος της πανδημίας της Covid-19. Λοιπόν, αυτή είναι η ώρα να επιστρέψουμε».

Η κ. Krahulcova λέει πως η Lime επενδύει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στην χώρα μας

Επενδύσεις πάνω από ένα εκατ. ευρώ

Η κ. Krahulcova λέει πως η Lime επενδύει πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στην χώρα μας. «Δημιουργούμε κεντρικά γραφεία στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα και είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που θα επαναφέρουμε την υπηρεσία».

Η ίδια αποκαλύπτει πως τα πατίνια θα επιστρέψουν σταδιακά από τον ερχόμενο Ιούνιο. «Εξετάζουμε να φέρουμε περίπου 1.000 σκούτερ στη Θεσσαλονίκη για να ξεκινήσουμε και περίπου 2.000 σκούτερ στην Αθήνα. Θα είναι μια σταδιακή επαναφορά της υπηρεσίας. Οι χρήστες θα βλέπουν, μερικές εκατοντάδες σκούτερ κάθε φορά, καθώς θα κλιμακώνουμε την σταδιακή λειτουργία μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».   

Η Θεσσαλονίκη ήταν για την Lime «μια από τις καλύτερες αγορές παγκοσμίως», υπογραμμίζει η κ. Krahulcova, εξηγώντας πως «στο αποκορύφωμα νομίζω ότι είχαμε περίπου 30.000 χρήστες κάθε μήνα, αριθμός τεράστιος για μια πόλη αυτού του μεγέθους». Τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Αθήνα έχουν τεράστια δυνατότητες ανάπτυξης στον τομέα όπου ειδικεύεται η Lime, λέει το στέλεχος της αμερικανικής εταιρείας.

Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια

Αναφορικά με τις ζημιές και την ασφάλεια, η ίδια εξηγεί πως η Lime θα συνεργαστεί με τις δημοτικές αρχές  και την αστυνομία. «Όσον αφορά τυχόν ατυχήματα ή ζημιές, όλοι οι χρήστες στην Ελλάδα θα προστατεύονται από το παγκόσμιο ασφαλιστήριο συμβόλαιο μας. Έχουμε κάλυψη ατυχημάτων καθώς και κάλυψη αστικής ευθύνης. Έτσι, για τυχόν τραυματισμό ή οποιαδήποτε ζημιά σε τρίτους που προκαλούν οι χρήστες μας, είναι ασφαλισμένοι, και τα συμβόλαια βρίσκονται στον ιστότοπό μας. Είναι ήδη ενεργά για την Ελλάδα. Και συνεργαζόμαστε με την Allianz για την παροχή αυτής της υπηρεσίας παγκοσμίως».

Η νέα υπηρεσία θα είναι ενεργή στην εφαρμογή Uber. Έτσι, οι χρήστες μπορούν είτε να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Uber είτε την εφαρμογή lime για να «σκανάρουν» το σκούτερ ώστε να το χρησιμοποιήσουν.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα