Νέα
  • ΓΔ: 1442.21 -2.04%
  • Τζίρος: 134,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Tesla: Εκτίναξη κατά 10% της μετοχής καθώς προωθεί φθηνότερα μοντέλα στην αγορά

Tesla / Πηγή: AP
Tesla / Πηγή: AP

Η μετοχή της Tesla τινάχθηκε περίπου 10% σήμερα, καθώς η εταιρεία του Ελον Μασκ διασκέδασε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με την επιβράδυνση της ανάπτυξης της, προβλέποντας ότι οι πωλήσεις θα αυξηθούν φέτος και προαναγγέλλοντας ότι θα διαθέσει πιο φτηνά μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις αρχές του 2025.

Οι επενδυτές είχαν προετοιμαστεί για τα χειρότερα μετά από μια ταραχώδη εβδομάδα στην εταιρεία, η οποία στιγματίστηκε από μεγάλες απολύσεις, αποχωρήσεις στελεχών, μειώσεις τιμών και την αναβολή μιας πολυδιαφημισμένης συνάντησης του Μασκ με τον Ινδό πρωθυπουργό.

Τα νέα σχέδια της Tesla βοήθησαν, ώστε η Wall Street να αγνοήσει τα αδύναμα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των χαμηλότερων του αναμενόμενου κερδών και της πρώτης μείωσης των τριμηνιαίων εσόδων εδώ και σχεδόν τέσσερα χρόνια.

«Η πρώτη εντύπωσή μας είναι ότι ο Μασκ κατευνάζει την αγορά, επιταχύνοντας την κυκλοφορία νέων προϊόντων», ανέφεραν σε σημείωμά τους αναλυτές της Jefferies.

Μετά την εκτίναξη της μετοχής, η κεφαλαιοποίηση της Tesla, που σήμερα ανέρχεται σε περίπου 460 δις. δολάρια, είναι σε τροχιά να αυξηθεί κατά περίπου 50 δις. δολάρια. Η μετοχή της έχει κατρακυλήσει κατά 42% φέτος καθώς τα υψηλά επιτόκια μείωσαν τη ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο πόλεμος τιμών στη μεγάλη αγορά της Κίνας έχει ενταθεί.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ