Νέα
  • ΓΔ: 1406.91 -2.24%
  • Τζίρος: 135,49 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΨΑ: Πως θα κατακτήσει την κορυφή στα αναψυκτικά - Τα σχέδια του Ν. Καραμούζη για καλλυντικά και ελαιόλαδο

Ο επικεφαλής του Smerc Νίκος Καραμουζης

Σε καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής και ελαιόλαδο «βλέπει» ο επικεφαλής του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap, και Νίκος Καραμούζης ευκαιρίες για νέες επενδύσεις.

Παράλληλα, στόχος του fund, που έχει επενδύσει στην ΕΨΑ, είναι να την καταστήσει ηγέτιδα στον κλάδο των αναψυκτικών. Με τις επενδύσεις να ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ από πέρυσι η ΕΨΑ, βρίσκεται σε τροχιά ανόδου με τις πωλήσεις το 2023 να είναι αυξημένες κατά 31%, ενώ τα στοιχεία για το 2024 είναι ενθαρυρντικά καθώς κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα.

«Στόχος είναι αυτή η ιστορική βιομηχανία να λαβει την ηγετική θέση στα επόμενα χρόνια στην αγορά αναψυκτικών. Η επενδυτική περίοδος του Ταμείου  ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο του 2025 και ήδη έχουμε επενδύσει μεγάλος μέρος των προβλεπόμενων κεφαλαίων. Έχουμε μια σειρά από επενδυτικές κινήσεις μπροστά μας που θα κρίνουν αν θα πάμε σε πλήρη κινητοποίηση των κεφαλαίων. Στόχος είναι να έχουμε μια στρατηγική βιώσιμη εταιρεία, με ποιοτικά προϊόντα και εξαιρετικές γεύσεις» είπε ο Καραμουζης και συνέχισε: «Η εταιρεία έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης. Έχει 100 χρόνια πορείας (έτος ίδρυσης το 1924), επέζησε πολέμων, εμφυλίων, οικονομικών κρίσεων, διότι είχε σταθερές αξίες, αναλλοίωτη τη γεύση των προϊόντων και ανάπτυξη νέων προϊόντων».

Ο πρώην τραπεζίτης κ. Καραμούζης αναφέρθηκε και στα πλάνα του SMERC, αποκαλύπτοντας ότι είναι προ των πυλων μια  συμφωνία με εταιρεία που παράγει και εμπορεύεται ελαιόλαδο, ενώ στρέφει το ενδιαφέρον του και σε εταιρεία με καλλυντικά και συμπληρώματα διατροφής, τομείς που έχουν μια δυναμική.

«Η παλιά οικογενειακή επιχείρηση που έχει προσφέρει πολύ στον τόπο πρέπει να δει το έργο από την αρχή. Είναι τόσο ραγδαίες οι αλλαγές και μετασχηματισμό, που χρειάζονταο ρηξικέλευθες πρωποβουλίες για να είναι βιώσιμες στο μέλλον. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερες, ισχυρότερες και πιο εξωστρεφείς επιχειρήσεις. Είναι αναπτυξιακή προϋπόθεση» είπε ο κ. Καραμουζης, ο οποιος επισήμανε ότι υπάρχουν κρυμμένες αναπτυξιακές δυνατότητες και ποιοτικά προϊόντα στην περιφέρεια..

Οι πέντε πυλώνες ανάπτυξης της ΕΨΑ

«Κλειδί» για την ανάπτυξη της εταιρείας είναι η επέκτασή της και στη Νότια Ελλάδα και η ενίσχυση της εξωστρέφειας, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΨΑ, κ.Τάκη Πέρκιζα, ο οποίος τόνισε: «Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν, αλλά υπάρχουν συνταγές που δουλεύουν».

Η ΕΨΑ έχει ήδη παρουσία σε 35 χώρες (Αμερική, Αυστρταλία, Κίνα, Γερμανία), το 15% του τζίρου της προέρχεται από εξαγωγές και στοχεύει να εδραιωθεί σε αυτές και να επεκταθεί σε άλλες. 

Ο CEO της ΕΨΑ Τάκης Πέρκιζας

Ο κ. Πέρκιζας ανέπτυξε το πενταετές αναπτυξιακό πλάνο, που στηρίζετε σε πέντε πυλώνες.

  1. Η καλύτερη απόδοση παραγωγής και αλυσίδας τροφοδοσίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται επενδύσεις στο εργοστάσιο, στην παραγωγή, στα logistics, στην αλυσίδα τροφοδοσίας για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και παράλληλα να μειωθεί το κόστος ανά μονάδα προΪόντος και να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική.
  2. Αναγέννηση του brand, που ήδη είναι η νούμερο ένα ελληνική εταιρεία στο μυαλό των καταναλωτών στα flavored αναψυκτικά, εκτός της Cola. Το rebranding αφορά σε καινούργια προϊόντα, πιο μοντέρνα συσκευασία, νέα επικοινωνία.
  3. Πανελλαδική επέκταση και αναβάθμιση στα σημεία πώλησης. Ηδη έχουν γίνει περισσότερες από 30 νέες συνεργασίες με χονδρεμπόρους και οργανωμένο λιανεμπόριο με έμφαση στη νότια Ελλάδα όπου μέχρι τώρα δεν είχε ισχυρή παρουσία.
  4. Μεγιστοποίηση ευκαιριών και ανάπτυξη εξαγωγών με την ΕΨΑ να είναι ήδη παρούσα σε 35 χώρες. Στόχος είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε αυτές τις χώρες και η επέκτασή της μέσα από υγιείς και κερδοφόρες συνεργασίες.
  5. Εστίαση στο ανθρώπινο δυναμικό με εκπαίδευση και προσλήψεις. Σημειώνεται ότι η ΕΨΑ απασχολεί σήμερα 110 εργαζόμενους.

Καταλήγοντας ο κ. Πέρκιζας, τόνισε πως «Η εταιρεία μας είναι ένα διαμάντι με ιστορική αξία και στόχος είναι να το αναβαθμίσουμε και να το φέρουμε στην κορυφή».

Η ηγεσία της ΕΨΑ

Σημειώνεται ότι το SMERC έχει επενδύσει στον κλάδο τροφίμων και ποτών τόσο στην ΕΨΑ, αποκτώντας ποσοστό πλειοψηφίας, όσο και στην Μεντεκίδης ΑΕ που παράγει τα εμφιαλωμένα νερά Σέλι και Διός, από κοινού με τους Σπύρο Θεοδωρόπουλο και την EOS Capital Partners, του Απόστολου Ταμβακάκη. Το Επενδυτικό Ταμείο διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 143 εκατομμυρίων ευρώ από 42 θεσμικούς, εταιρικούς και ιδιώτες επενδυτές, μεταξύ των οποίων διακεκριμένοι Έλληνες και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές, συνταξιοδοτικά ταμεία, ασφαλιστικές εταιρείες και οικογενειακά επενδυτικά γραφεία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ