Νέα
  • ΓΔ: 1422.32 +1.28%
  • Τζίρος: 103,05 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΓΣΕΒΕΕ: Η 10η Συνάντηση των  Εταιρικών Μελών του Σωματείου «Διάζωμα»

Σταμάτης Βαρδαρός

Στις εργασίες της 10ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου «Διάζωμα», με τίτλο «Σας ακούμε», βρέθηκε ο Διοικητικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ), κ. Σταμάτης Βαρδαρός, εκπροσωπώντας τη Γενική Συνομοσπονδία, η οποία είναι ενεργό εταιρικό μέλος του Διαζώματος από το 2016. Στην εκδήλωση, ο κ. Βαρδαρός αναφέρθηκε στις δράσεις που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν, στο πλαίσιο μιας ενεργής συμμετοχής της επιχειρηματικότητας και ειδικότερα της επιχειρηματικότητας μικρής κλίμακας στην περιφερειακή ανάπτυξη, μέσα από συνέργειες επιχειρηματικότητας και πολιτισμού.

 Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μάιου 2024, στο κτίριο Παλλάς του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, στην Κηφισιά και οι συμμετέχοντες μέσα από τοποθετήσεις και διάλογο ανέπτυξαν τις θέσεις, προτάσεις και αντάλλαξαν απόψεις, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός δράσεων του Σωματείου.

Στην τοποθέτηση του ο Διοικητικός Διευθυντής του ΙΜΕ ΓΣΕΒΒΕ, υπογράμμισε το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας που εμπεριέχει τη μικρή επιχείρηση η οποία σχετίζεται με το πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν, αποτελώντας όπως είπε, «δομικό στοιχείο της αλυσίδας» που συνεισφέρει στην τοπική και εθνική οικονομία. Τόνισε μάλιστα ότι η ΓΣΕΒΕΕ αντιλαμβάνεται πλήρως πως ο πολιτισμός αποτελεί ένα κοινό αγαθό το οποίο μπορεί να ενώσει γύρω από έναν εθνικό στόχο την επιχειρηματικότητα, τις συλλογικότητες, την τοπική αυτοδιοίκηση και άλλους θεσμούς. Επεσήμανε, επίσης ότι οι Πολιτιστικές Διαδρομές και γενικότερα οι συνέργειες που δομεί και αξιοποιεί το Διάζωμα μπορούν να είναι δίαυλος μέσα από τον οποίο τοπικά προϊόντα και υπηρεσίες προβάλλονται με το πολιτιστικό απόθεμα της χώρας. Ο κ. Βαρδαρός τόνισε πως η δημιουργία ισχυρών τοπικών πολιτιστικών brand names, αλλά και η δόμηση τοπικών δικτύων επιχειρήσεων, με τη μορφή clusters, που έχει ήδη δημιουργήσει το Διάζωμα σε Ήπειρος και Στερεά Ελλάδα λειτουργούν ήδη θετικά  στη ισχυροποίηση μιας κουλτούρας επιχειρηματικής συνεργασίας.

Από το 2016 έως και σήμερα, η ΓΣΕΒΕΕ, ως Εταιρικό μέλος του Σωματείου έχει συμβάλει συμμετέχοντας και ενισχύοντας τις δράσεις του “Διαζώματος”. Το Σωματείο σχεδιάζει και υλοποιεί ολιστικά προϊόντα πολιτιστικού τουρισμού που αποτελούν έργα πνοής με σημαντικό όφελος για τις τοπικές οικονομίες, καθώς πρόκειται για έργα που έχουν σχεδιαστεί με όρους βιωσιμότητας και στόχος τους είναι πάντα και η σύνδεση του πολιτιστικού πλούτου με την τοπική επιχειρηματικότητα.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ