Νέα
  • ΓΔ: 1421.08 +1.19%
  • Τζίρος: 63,29 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Παγώνει τις τιμές στην μπύρα - «Τρέχει» για τζίρο άνω των 300 εκατ. το 2024

Πηγή: Associated Press

Καλός καιρός, αθλητικά γεγονότα  (Euro - Ολυμπιακοί Αγώνες) και αύξηση της τουριστικής κίνησης θα δώσουν ώθηση στις πωλήσεις μπύρας, εκτιμούν στελέχη της Αθηναϊκής  Ζυθοποιίας, και αναμένουν ότι θα ξεπεράσει τον περσινό της τζίρο των 300 εκατ. ευρώ.   

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου Heineken, Αλέξανδρος Δανιηλίδης στο περιθώριο εκδήλωσης για την έναρξη του προγράμματος Ευφυούς Γεωργίας «Έξυπνη Σπορά» σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. «Με τη βοήθεια του καιρού εφέτος η αγορά μπύρας συνολικά πηγαίνει καλά, σαφώς καλύτερα από πέρυσι» είπε ο κ. Δανιηλίδης, σύμφωνα με τον οποίο, οι καθαρές πωλήσεις της ελληνικής θυγατρικής του ομίλου Heineken κατά το 2023 ήταν κοντά στα 300 εκατ. ευρώ (από 279,88 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ τα κέρδη μετά τους φόρους είχαν αυξηθεί στα 33,4 εκατ. ευρώ από 26,7 εκατ. ευρώ).

Αναφορικά με τις εξαγωγές, σημείωσε ότι εφέτος θα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, πάνω από 10% επί του συνόλου του όγκου των πωλήσεων.

Παράλληλα ο κ. Δανιηλίδης ξεκαθάρισε ότι η εταιρεία δεν θα προχωρήσει σε άλλη αύξηση τιμών των προϊόντων της. «Έγινε μια μικρή αύξηση εφέτος στην αρχή του έτους και  δεν πρόκειται να γίνει άλλη» ξεκαθάρισε, επισημαίνοντας πως η αγορά μπύρας έχει αντισταθεί στον πληθωρισμό, βοηθούμενη  και από το γεγονός ότι τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας δεν έχουν αυξηθεί στην κατηγορία, σε αντίθεση με την τάση που αποτυπώνεται σε άλλα προιόντα, όπου τα private label έχουν επικρατήσει σε βάρος των επωνύμων προϊόντων. «Η κατηγορία έχει δείξει ότι διαχειρίζεται το θέμα του πληθωρισμού με ένα τρόπο που οι καταναλωτές το επιβραβεύουν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα με το πρόγραμμα «Έξυπνη Σπορά»

Παράλληλα, ο κ. Δανιηλίδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης αναφέρθηκε στη νέα πρωτοβουλία της εταιρείας που ενισχύει τους καλλιεργητές - συνεργάτες της με σύγχρονα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η άρρηκτη σύνδεση της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας με τον πρωτογενή τομέα αποκτά σήμερα νέο περιεχόμενο, με μια πρωτοβουλία που ενισχύει τους καλλιεργητές – συνεργάτες μας με σύγχρονα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες προκλήσεις της εποχής. Ξεκινάμε από τη Θεσσαλία, την καρδιά της παραγωγικής Ελλάδας και μια περιοχή που έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης. Πιστεύουμε βαθιά πως αντίστοιχες πρωτοβουλίες, οι οποίες με οδηγό την καινοτομία προωθούν τόσο την περιβαλλοντική όσο και την οικονομική βιωσιμότητα, αποτελούν μέρος ενός καλύτερου αύριο».».

Το πρόγραμμα «Έξυπνη Σπορά» αξιοποιεί την υψηλή επιστημονική κατάρτιση και το εκτενές ερευνητικό έργο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου στον αγροτικό τομέα, με στόχο να προσφέρει στους παραγωγούς μια ψηφιακή πλατφόρμα γεωργίας ακριβείας, υπολογισμού άνθρακα και εκτίμησης παραγωγής για την καλλιέργεια κριθαριού, με δυνατότητα επέκτασης και άμεσης εφαρμογής σε άλλες αροτραίες καλλιέργειες και περιοχές της χώρας.

Μέσα από ένα καινοτόμο μοντέλο συλλογής δεδομένων από πολλαπλές πηγές, επεξεργασίας δεδομένων και πρόβλεψης παραγωγής με τη χρήση αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, η ψηφιακή πλατφόρμα θα δίνει σημαντικές λύσεις για τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας και μεγαλύτερες και ποιοτικότερες αποδόσεις παραγωγής, επιτρέποντας, παράλληλα, καλύτερο προγραμματισμό και εξοικονόμηση κόστους από τους παραγωγούς καθώς και την καλύτερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Σημειώνεται ότι η Αθηναϊκή Ζυθοποιία συνεργάζεται με περισσότερους από 2.000 καλλιεργητές σε όλη την Ελλάδα, χρησιμοποιεί 100% ελληνικό κριθάρι για όλα τα τοπικώς παραγόμενα προϊόντα της, απορροφά περίπου το 20% της ετήσιας παραγωγής κριθαριού στη χώρα και πιστοποιεί το 98% αυτού ως προϊόν βιώσιμης καλλιέργειας.

Ο Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος, δήλωσε: «Η κλιματική αλλαγή μας φέρνει αντιμέτωπους με ριζικές αλλαγές στον αγροτικό τομέα. Τόσο η ανάπτυξη των καλλιεργειών, όσο και οι φυσικοί πόροι παίρνουν νέα μορφή και ταυτότητα, που οφείλουμε να σεβόμαστε και να προστατεύουμε. Το πρόγραμμα «Έξυπνη Σπορά», σε συνεργασία με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, πυλώνα της γεωργίας στη χώρα μας, συμβάλλει στην κατανόηση των νέων συνθηκών από τους παραγωγούς και στην εκσυγχρόνιση του πρωτογενούς τομέα, ώστε να ανταποκρίνεται στο σήμερα και στο μέλλον».

 

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ