Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ανοιγμα καταστημάτων: Τα σενάρια που εξετάζονται - Οι πιθανές ημερομηνίες

Ανοιχτά καταστήματα με τη μέθοδο click away / Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η κυβέρνηση προκειμένου να λύσει τον γόρδιο δεσμό για το άνοιγμα της αγοράς αφού κάθε ημέρα που περνά με τα καταστήματα κλειστά επιβαρύνει σε τόσο την οικονομία, όσο και την ψυχολογία των πολιτών πλέον. Σύμφωνα, λοιπόν, με έγκυρες πληροφορίες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου τα κομμωτήρια, τα βιβλιοπωλεία αλλά και το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, δηλαδή της παράδοσης εκτός.

Αυτός ο τρόπος λειτουργίας της αγοράς αναμένεται να διαρκέσει για μία εβδομάδα, καθώς - πάντα σύμφωνα με πληροφορίες - από τις 29 Μαρτίου το λιανεμπόριο θα λειτουργεί πλέον με τη μέθοδο click in shop, την παράδοση εντός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Για αυτό το λόγο θα τεθεί σε λειτουργία το 13032 που θα είναι αποκλειστικά για επίσκεψη σε καταστήματα λιανεμπορίου –εξαιρούνται τα καταστήματα τροφίμων- και θα δίνεται χρονικό περιθώριο 3 ωρών για να κάνει ο καταναλωτής τις αγορές του, ενώ σχετικά με την είσοδο των πελατών στα μαγαζιά θα υπάρξει και το θέμα του περιορισμού 1 άτομο ανά 25 τμ.

Ενδεικτικές ήταν οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος σε συνέντευξή του στον realfm δήλωσε ότι όλη η προσπάθεια στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι να βρεθούν τρόποι να ανοίξει με ασφάλεια η αγορά.

«Δεν σας κρύβω ότι η παρούσα φάση της πανδημίας, η λεγόμενη βρετανική μετάλλαξη, οι συνεχόμενες πορείες, η επιβάρυνση του συστήματος υγείας σε υπέρμετρο βαθμό, αντικειμενικά δημιουργούν ασφυκτικά εμπόδια. Από την άλλη και η αγορά είναι πλέον σε κρίσιμο σημείο και ο κόσμος είναι σε σημείο βρασμού. Προσπαθούμε να βρούμε τη χρυσή τομή, δεν είναι εύκολη άσκηση. Παραμένω αισιόδοξος ότι θα βρούμε τρόπο να ανοίξουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Α. Γεωργιάδης.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ