Νέα
  • ΓΔ: 1452.28 0.00%
  • Τζίρος: 98,43 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Volvo: Μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στο Βέλγιο

Volvo / Πηγή: AP
Volvo / Πηγή: AP

Η Volvo έχει αρχίσει να μεταφέρει την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την Κίνα στο Βέλγιο, προεξοφλώντας ότι η Ευρωπαϊκή Eνωση θα προχωρήσει στην επιβολή δασμών στις εισαγωγές από την Κίνα, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times.

Η Volvo, η οποία ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική Geely, εξέταζε το ενδεχόμενο να σταματήσει τις πωλήσεις των κινεζικής κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων που προορίζονται για την Ευρώπη, εάν επιβάλλονταν δασμοί, ανέφερε η εφημερίδα, επικαλούμενη πηγές της εταιρείας.

Ωστόσο, η μεταφορά της παραγωγής των μοντέλων EX30 και EX90 της Volvo από την Κίνα στο Βέλγιο αναμένεται να άρει την ανάγκη της εταιρείας για κάτι τέτοιο, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με την εταιρεία να θεωρεί ότι η αναστολή πωλήσεων των EVs που κατασκευάζονται στην Κίνα δεν εξετάζεται πλέον.

Η κατασκευή ορισμένων μοντέλων της Volvo που προορίζονται για το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε επίσης να μεταφερθεί στο Βέλγιο, ανέφεραν οι Times.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία εποπτεύει την εμπορική πολιτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ξεκίνησε πέρυσι έρευνα για το κατά πόσον τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Κίνα επιδοτούνται και για το λόγο αυτό δικαιολογείται η επιβολή επιπλέον δασμών.

Η έρευνα για τις επιδοτήσεις, που ξεκίνησε επίσημα στις 4 Οκτωβρίου, μπορεί να διαρκέσει έως και 13 μήνες, αλλά η Κομισιόν μπορεί να επιβάλει προσωρινούς δασμούς εννέα μήνες μετά την έναρξη της έρευνας.

Οι σχέσεις μεταξύ της Κίνας και της ΕΕ έχουν επιβαρυνθεί από παράγοντες όπως οι στενότεροι δεσμοί του Πεκίνου με τη Μόσχα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η ΕΕ επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, ιδίως όσον αφορά τα υλικά και τα προϊόντα που απαιτούνται για την πράσινη μετάβαση.

Με πληροφορίες από Reuters

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα