Νέα
  • ΓΔ: 1458.52 +0.43%
  • Τζίρος: 98,77 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γ. Περιστέρης: Η Masdar θα υποστηρίξει τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για επενδύσεις εκατοντάδων εκατ. ευρώ

Στη σημαντική συμφωνία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την καταρχήν πώληση σημαντικού αριθμού μετοχών της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή σε μια πολύ μεγάλη εταιρεία με παγκόσμιο αποτύπωμα, τη Masdar, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιώργος Περιστέρης, ανοίγοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή

Όπως τόνισε επελέγη μια μεγάλη ενεργειακή εταιρεία και όχι ένα εξορισμού κερδοσκοπικό fund, η οποία έχει παγκοσμίως 100GW έργων, θα μείνει στην Ελλάδα, θα μεγαλώσει την παρουσία της εταιρείας στην χώρα μας αλλά και θα αναπτυχθεί στην περιοχή. Η Masdar θα υποστηρίξει τα σχέδια της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, σημείωσε ο κ. Περιστέρης.

"Απαιτήσαμε να μην είναι fund αλλά εταιρεία που θα διατηρήσει αυτόνομη την πορεία της ενεργειακής", είπε.

Ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι έγιναν γνωστά τα βασικά σημεία της συναλλαγής προκειμένου να είναι ενημερωμένοι όλοι οι μέτοχοι και η αγορά, ενώ όπως είπε προϋπόθεση είναι να περάσουν οι εγκριτικές αποφάσεις των αρχών όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που αναμένεται σε τακτό χρονικό διάστημα.

Τόνισε ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ προσέφερε καθ’ όλη τη διάρκεια της μέχρι σήμερα πορείας της συνολικά περισσότερα από 300 εκατ. ευρώ σε μερίσματα και επιστροφές κεφαλαίου.

Η συνολική αξία της συναλλαγής θα αγγίξει τα 2,4 δισ. ευρώ και είναι η μεγαλύτερη ενεργειακή συμφωνία που έχει γίνει στο χρηματιστήριο και η μεγαλύτερη εξαγορά της Masdar είπε ο κ. Περιστέρης.

Κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της πορείας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είπε ότι ξεκίνησε τη δραστηριότητά της πριν από 30 χρόνια με όραμα, σκοπό και σχέδιο να γίνει η μεγαλύτερη εταιρεία του χώρου στις ΑΠΕ και την αποθήκευση. "Τότε αυτό φάνταζε ως κάτι το εξωτικό και δεν το πίστευε κανείς σήμερα η εταιρεία είναι ο αδιαφιλονίκητος ηγέτες σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ΑΠΕ στην Ευρώπη", είπε. 

Μεταξύ των μεγάλων έργων της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέφερε το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της χώρας στον Καφηρέα, το μεγαλύτερο έργο αντλησιοταμίευσης στην Αμφιλοχία, το αιολικό στον Άη Γιώργη αλλά και το ενεργειακά αυτόνομο νησί, τον Άη Στράτη. Ταυτόχρονα η εταιρεία μπαίνει σε νέες τεχνολογίες όπως τα υπεράκτια αιολικά, πρόσθεσε. 

Όλα αυτά τα κάναμε γιατί πιστεύαμε ότι οι ΑΠΕ είναι η φθηνότερη και καλύτερη παραγόμενη ενέργεια. Έγιναν φτιάχνοντας έναν πρότυπο ενεργειακό οργανισμό που συμβάλλει στην εθνική προσπάθεια για ενεργειακή μετάβαση, τόνισε.

Έχει ταυτιστεί το όνομμα της ΤΕΝΕΡΓ με την καθαρή ενέργεια είπε ο κ. Περιστέρης προσθέτοντας ότι έγιναν επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που:

  • Θωρακίζουν την ενεργειακή ασφάλεια
  • Δημιουργούν υπεραξία
  • Δημιουργούν σύγχρονες και καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας
  • Βοηθούν στην περιφερειακή ανάπτυξη

Όλα αυτά συνθέτουν το πρότυπο ενός εθνικού πρωταθλητή που είναι η ΤΕΝΕΡΓ στην Ελλάδα στις ΑΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Περιστέρης.

Να σημειωθεί ότι η Γ.Σ. ενέκρινε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων και τη διανομή μερίσματος ύψους 0,38 ευρώ ανά μετοχή με αποκοπή στις 8/7 και καταβολή στις 15/7.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ