Νέα
  • ΓΔ: 905.09 +0.34%
  • Τζίρος: 70,97 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Επιχειρηματικές ασφαλίσεις (business line) που διαφυλάσσουν την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας

Ασφαλιστικές Εταιρείες
Πηγή: Pixabay

Οι επιχειρήσεις είναι πολύπλευροι οργανισμοί με επαφές εντός και εκτός αγοράς , με πελάτες, προμηθευτές, τράπεζες κ. ά. Οποιαδήποτε ζημιά ή διακοπή εργασίας μπορεί να διαταράξει τις σχέσεις αυτές με ανυπολόγιστες επαγγελματικές συνέπειες αλλά ταμειακά προβλήματα. Οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις (business line) είναι οι ασφαλίσεις που μπορούν να καλύψουν αυτά τα ζητήματα και να προστατέψουν την επιχειρηματική συνέχεια (business continuity).

Ανεξάρτητα από το μέγεθος, την τοποθεσία ή το αντικείμενο της επαγγελματικής σας δραστηριότητας, οι κίνδυνοι που απειλούν την επιχείρησή σας είναι πολλοί, απρόβλεπτοι και με δυσάρεστες συνέπειες. Τα προγράμματα ασφάλειας επιχειρήσεων εξασφαλίζουν ολοκληρωμένα την επιχείρησή σας προστατεύοντας τόσο το κτίριο όσο και το περιεχόμενο και το εμπόρευμα, τον εξοπλισμό αλλά και τις βελτιώσεις που εσείς έχετε πραγματοποιήσει στο κτίριο.

Mε τα προγράμματα αυτά μπορεί να ασφαλίσει κανείς όχι  μόνο το κτήριο από πιθανές καταστροφές που θα εμποδίσουν την ομαλή ροή των εργασιών, το περιεχόμενο του κτηρίου δηλαδή μηχανήματα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τα εμπορεύματα και να πληρώσουν προκαταβολικά ή απευθείας εξόφληση τις όποιες επισκευές χρειάζονται οι υποδομές.

Το κόστος των ασφαλιστικών αυτών προγραμμάτων διαφοροποιείται ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης, το τζίρο της , εάν είναι εξωστρεφής (εξαγωγές) εάν πουλάει εντός της χώρας περισσότερο, πόσο εκτεθειμένη είναι σε ζημιές ή φυσικές καταστροφές και τι επιχειρηματική ευαισθησία έχει , δηλαδή εάν πάθει μία ζημιά στις υποδομές της ή στις εργασίες της πόσο θα επηρεαστεί η ρευστότητά της και η συνέχιση της λειτουργίας της.

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν αυτά τα προϊόντα, διαθέτουν εξειδικευμένα στελέχη τα οποία αναλαμβάνουν να κάνουν συγκεκριμένες μελέτες για τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και να προσφέρουν το ασφαλιστικό προϊόν που ταιριάζει απολύτως στις ανάγκες τους (taylor made).

To τελευταίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό αφού εάν πουληθεί ασφαλιστικό προϊόν που δεν ταιριάζει στις ανάγκες της επιχείρησης, θα είναι περισσότερο χάσιμο χρημάτων παρά ασφάλιση.

Πολλές συμπληρωματικές καλύψεις στα πλεονεκτήματα των επιχειρηματικών ασφαλίσεων

Το κύριο χαρακτηριστικό αυτών των προγραμμάτων είναι ότι μπορούν να δεχθούν πολλές συμπληρωματικές καλύψεις πάνω σε ιδιαίτερα θέματα της επιχείρησης, τα οποία δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μαζικά. Για παράδειγμα άλλες ανάγκες έχει μία γεωργική επιχείρηση επεξεργασίας τροφίμων και άλλα μία επιχείρηση τεχνολογικών υποδομών. Επίσης μπορούν να προστεθούν και καλύψεις που αφορούν απαγωγές μετόχων ή στελεχών, βανδαλισμούς, τρομοκρατικές επιθέσεις, ληστείες κ.ά. ανάλογα πάντα με το ίδιο της επιχείρησης και τους δικούς της κινδύνους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ιδιαίτερα οι «επιθέσεις» πάνω σε τεχνολογικές υποδομές (hackers). Όσο μεγαλώνει η τεχνολογική εξάρτηση, τόσο οι επιθέσεις αυτές θα αυξάνονται και θα αναζητούνται πολύ περισσότερα κεφάλαια ως λύτρα. Οι επιχειρηματικές ασφαλίσεις προσφέρουν και εκεί λύσεις και μάλιστα μέσα από εξειδικευμένες μελέτες. 

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ