Νέα
  • ΓΔ: 1480.8 -0.11%
  • Τζίρος: 33,18 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κομισιόν: Αναψε «πράσινο φως» στην εξαγορά της Kiko Milano από την Louis Vuitton

«Πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δυνάμει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, στην απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου της KIKO S.p.A. (Ιταλία) από την L Catterton Management Limited (ΗΠΑ), που υποστηρίζεται από την LVMH.

Η συναλλαγή αφορά κυρίως την παραγωγή και πώληση καλλυντικών, της ιταλικής low cost μάρκας ομορφιάς.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η κοινοποιηθείσα πράξη δεν θα δημιουργούσε προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι οι θέσεις των εταιρειών στην αγορά, οι οποίες προκύπτουν από την προτεινόμενη συναλλαγή, είναι περιορισμένες. Η κοινοποιηθείσα πράξη εξετάστηκε στο πλαίσιο της απλουστευμένης διαδικασίας εξέτασης των συγκεντρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η επενδυτική εταιρεία L Catterton, υποστηριζόμενη από την LVMH, αγόρασε το πλειοψηφικό μερίδιο της Kiko Milano από την οικογένεια Percassi σε μια συμφωνία περίπου 1,4 δισ. ευρώ, περιλαμβάνοντας και το χρέος της εταιρείας. Οι Percassis θα διατηρήσουν «σημαντικό» μερίδιο στην Kiko Milano, καθώς οι προοπτικές της βιομηχανίας της ομορφιάς είναι εξαιρετικές.

Η Kiko Milano διατηρεί πάνω από 1.100 καταστήματα σε 66 χώρες και τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 20% πέρυσι, φτάνοντας περίπου τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Η παγκόσμια αγορά καλλυντικών προβλέπεται να φτάσει τα 128 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2032 από 78 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με το Fortune Business Insight.

Τα σχέδια του Φάις για Ελλάδα και Βαλκάνια

Το deal της ιταλικής low cost μάρκας ομορφιάς με τον όμιλο της Louis Vuitton, δεν επηρεάζει τα σχέδια του ομίλου Fais, ο οποίος διαχειρίζεται τα δικαιώματα της ιταλικής μάρκας καλλυντικών στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όμιλος βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την ενοικίαση εμπορικών χώρων στο Μπουργκάς και στο Βουκουρέστι, για να ανοίξει συνολικά τρία καταστήματα. 

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Σάμι Φάις πιστεύει πως η ιταλική μάρκα έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στα Βαλκάνια, με τη Ρουμανία να παρουσιάζει ιδιαίτερα δυναμική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, ο όμιλος Fais σχεδιάζει την επέκταση της Kiko Milano και στην ελληνική αγορά. Αναζητούνται νέα καταστήματα σε δημοφιλείς εμπορικούς δρόμους σε όλη την Ελλάδα, καθώς η μάρκα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο νεανικό γυναικείο κοινό λόγω της καλής σχέσης ποιότητας-τιμής.

Ο όμιλος Fais έφερε την Kiko Milano στην Ελλάδα το 2020, με το πρώτο κατάστημα να ανοίγει στο The Mall Athens. Σήμερα, η εταιρεία έχει 25 καταστήματα. Το 2021, η Kiko Milano στην Ελλάδα ξεπέρασε τα 3 εκατ. ευρώ σε πωλήσεις με μόλις πέντε καταστήματα, ενώ το 2022 και το 2023 συνέχισε να αναπτύσσεται, φτάνοντας τα 8,4 εκατ. ευρώ σε τζίρο πέρυσι.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ