Νέα
  • ΓΔ: 1482.93 +0.03%
  • Τζίρος: 27,00 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Airbnb: Οι τρεις πιο φθηνές περιοχές στην Ελλάδα - Κρυμμένα διαμάντια με λιγότερα από 50€ ανά ημέρα

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης για ενοικίαση καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, μαζί με την Ισλανδία, το Μονακό και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, ενώ η χώρα μας είναι γνωστή για τα πολυτελή θέρετρα και τις εμπειρίες υψηλού επιπέδου που κοστίζουν ακριβά, προσφέρει όμως μια σειρά από προσιτές επιλογές για τους ταξιδιώτες. Υπάρχουν κρυμμένα διαμάντια που παρέχουν την ευκαιρία στους τουριστες να γνωρίσουν τη χώρα, χωρίς να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, όπως συμβαίνει στους πιο δημοφιλείς προορισμούς. Από τις 277 περιοχές στην Ελλάδα, οι 119 έχουν μέσο όρο τιμή ανά διανυκτέρευση 100 € ή λιγότερο

Για τους επισκέπτες με χαμηλό προϋπολογισμό, οι τρεις φθηνότερες περιοχές με 10 ή περισσότερα ακίνητα στην αγορά των βραχυχρόνιων μισθώσεων είναι οι εξής:

  • Σουφλί (€36.74)
  • Λαμία (€44.46)
  • Παύλος Μελάς (49,16 €)

Στην Αττική, οι περιοχές με τιμές έως 100 ευρώ σε καταλύματα είναι το Μαρούσι, η Αγία Παρασκευή και το Αιγάλεω. Οι προορισμοί αυτοί, που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα, προσφέρουν ένα μείγμα αστικών ανέσεων και εγγύτητας σε πολιτιστικά αξιοθέατα, καθιστώντας τους ελκυστικούς για ένα ευρύ φάσμα ταξιδιωτών, σύμφωνα με την έρευνα του Airdna. 

Στον αντίποδα, σε 16 περιοχές της χώρας οι τιμές ξεπερνούν τα 250 € την ημέρα. Η Μύκονος, ειδικότερα, είναι η πιο ακριβή περιοχή της χώρας, έχοντας ένα εκπληκτικό μέσο όρο  754,39 € ανά διανυκτέρευση, (όσο περίπου είναι ο κατώτατος μισθός στη χώρα), εδραιώνοντας τη φήμη της ως προορισμού υψηλών προδιαγραφών, με τις ακριβότερες τιμές. 

Οι φθηνότερες χώρες που μπορείτε να επισκεφθείτε στην Ευρώπη είναι οι προορισμοί της Ανατολικής Ευρώπης, όπως το Κοσσυφοπέδιο, η Λευκορωσία, η Μολδαβία, η Βόρεια Μακεδονία και η Σερβία.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ