Νέα
  • ΓΔ: 868.46 +0.08%
  • Τζίρος: 17,38 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Nαυπηγεία Σκαραμαγκά - ΟΝΕΧ: Καταθέσαμε συμβολική προσφορά

Συμβολική χαρακτήρισε ο όμιλος ONEX

«Μη ανταγωνιστική» και συμβολικού χαρακτήρα, ήταν η προσφορά που κατέθεσε ο όμιλος ΟΝΕΧ για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως εξηγεί σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζοντας πως οι διευκρινίσεις που δόθηκαν, μέχρι και 48 ώρες, πριν τη λήξη του διαγωνισμού, δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις του ομίλου για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του επιχειρηματικού πλάνου.

Υπενθυμίζεται πως ο μόνος επενδυτής που εμφανίστηκε, ο όμιλος του Θεόφιλου Πριόβολου, δίνει 15 εκατ. για το στρατιωτικό τμήμα που πωλείται μέσω διαγωνισμού του ειδικού διαχειριστή. Θεωρεί πως τα 55 εκατ. ευρώ που έχει ορίσει ως ελάχιστη τιμή η ΕΤΑΔ για το οικόπεδο είναι απίστευτα υψηλή

Στην ανακοίνωση, την οποία δημοσιεύει το ΑΠΕ, αναφέρονται τα εξής: 

«Ο όμιλος ONEX λόγω διαφόρων ανακριβών αναφορών περί δεύτερης ανταγωνιστικής προσφοράς  στον διαγωνισμό των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ενημερώνει πως:

1. Οι διευκρινίσεις που μας δόθηκαν στα πλαίσια της κλειστής και απόρρητης διαγωνιστικής διαδικασίας, μέχρι 48 ώρες, προ της εκπνοής του διαγωνισμού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, κρίναμε πως δεν μπόρεσαν να καλύψουν στο ελάχιστο τις απαιτήσεις μας, ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του επιχειρηματικού πλάνου μας, με μοναδικό σκοπό μας την διατήρηση της λειτουργίας των υπό πώληση υποδομών «Ναυπηγείων Σκαραμαγκά», ως ναυπηγείου.

2. Η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό, όπως ενημερώσαμε τους αρμόδιους την 10-12-2020,  αλλά και με ειδικό δεσμευτικό υπόμνημα εντός του φάκελου / προσφοράς που υποβάλλαμε την 11-10-2020, ήταν «μη ανταγωνιστική» και συμβολικού χαρακτήρα. Ο μοναδικός λόγος που το πράξαμε, όπως δηλώσαμε και  επεξηγήσαμε στην προσφορά μας, ήταν για να διατηρήσουμε το έννομο δικαίωμα  παρακολούθησης και επέμβασης στην διαδικασία, όπου και όταν αυτό απαιτηθεί.

3. Ο Όμιλος μας έχει, ήδη, αποκτήσει τα ναυπηγεία Νεώριου Σύρου, με αξία εξαγοράς μέσα από διαδικασία εξυγίανσης περί τα 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ διαπραγματεύεται την αξία απόκτησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας μέσω διαδικασίας εξυγίανσης περί τα 270 εκατομμύρια ευρώ.  

4. Ως εκ τούτου, αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε αποδεδειγμένα τις αξίες των Ναυπηγείων της Πατρίδας μας, κάτι το οποίο, αν η διαγωνιστική διαδικασία ικανοποιούσε τις ελάχιστες απαιτήσεις μας, θα είχαμε την δυνατότητα για άλλη μια φορά, μέσα από μία ανταγωνιστική προσφορά μας, να καταθέσουμε ένα τίμημα αντάξιο του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα της Μεσογείου, τίμημα που δεν μπορεί φυσικά να υστερεί των προηγούμενων ιστορικά καταγεγραμμένων αξιών που προαναφέραμε».

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ