Νέα
  • ΓΔ: 1193.32 -0.90%
  • Τζίρος: 75,28 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Agapitos: Επεκτείνει την παρουσία του στο εξωτερικό - Σκέψεις για κατάστημα στην Αθήνα

Πηγή: Facebook Agapitos 1944

Με ανταγωνιστικό «όπλο» την χειροποίητη δημιουργία, τις ποιοτικές ελληνικές πρώτες ύλες, την καινοτομία και τις θεματικές εμπνεύσεις στις συσκευασίες, η Agapitos έχει καταφέρει με τις σοκολάτες της να κερδίσει θέση σε ράφια delikatessen σε όλο τον κόσμο.

Αυτό αναφέρει στην «Ημερησία» ο Θοδωρής Βαλογιώργης, ο οποίος σημειώνει ότι «δημιουργούμε μοναδικές χειροποίητες σοκολάτες και σοκολάτες με την καλύτερη βελγική σοκολάτα από εξαιρετικές φυτείες κακάο σε όλο τον κόσμο. Για τέσσερις γενιές κατασκευάζουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό, νόστιμες σοκολάτες που συγκεντρώνουν τις καλύτερες παραδόσεις στην παρασκευή σοκολάτας με εμπνεύσεις από την τέχνη και τη μόδα και εξαιρετικά υλικά από όλο τον κόσμο».

Η παρουσία εντός και εκτός Ελλάδας

Σύμφωνα με τον κ. Βαλογιώργη, η εταιρεία ενισχύει συνεχώς την παρουσία της στο εξωτερικό, στέλνοντας σοκολάτες σε πάνω από 20 χώρες μεταξύ των οποίων Ευρώπη (Γερμανία, Τσεχία, Ρουμανία, Σκανδιναβίας, χώρες Βαλτικής κ.ά.), ΗΠΑ, Αυστραλία και Μέση Ανατολή (Κουβέιτ)

Στην Ελλάδα τα προϊόντα της διατίθενται σε επιλεγμένα delicatessen και παντοπωλεία, και στον Θανόπουλο, ενώ σημαντικά σημεία πώλησης θεωρούνται για την εταιρεία τα αεροδρόμια Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όπου τα προϊόντα τους πωλούνται στα καταστήματα της DH Smith. 

Σειρά vegan σε 8 γεύσεις

Ακόμη αναφέρθηκε στις vegan σοκολάτες, όπου η εταιρεία ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις και το καταναλωτικό κοινό που έχει δημιουργηθεί για τέτοιου είδους προϊόντων, δημιουργώντας μια σειρά με 8 σοκολάτες που είναι από chufa. Πρόσφατα η Barry Callebaut - προμηθεύτρια και της Αγαπητός - παρουσίασε στην Ελλάδα τη νέα της vegan σειρά.

Τέλος, ο κ. Βαλογιώργης έκανε αναφορά στη σειρά με θέματα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, όπου η κάθε σοκολάτα έχει διαφορετική γεύση που συνδέεται με την κάθε περιοχή.

Από την πτώχευση στην ανάπτυξη

Η Αγαπητός (ΑΓΑΠΗ ΙΚΕ) διαθέτει σήμερα μόνο ένα κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στη γωνία Τσιμισκή και Βενιζέλου, και υπάρχουν σκέψεις μόνο για ένα καλό σημείο στην Αθήνα, αφού η ανάπτυξη δικτύου είναι εξαιρετικά δύσκολη και είχε αποτύχει στο παρελθόν.

Είχε οδηγήσει, θυμίζουμε, στην πτώχευση της «Αγαπητός Γαστρονομία» δέκα χρόνια πριν (με την αλυσίδα να μετράει έως και 11 καταστήματα, αλλά την «χτύπησε» η οικονομική ύφεση), κάτι που έχει οδηγήσει την επόμενη γενιά διοίκησης της εταιρείας σε ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω επιλεγμένων σημείων στη μικρή λιανική, σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σημειώνεται ακόμη ότι η εταιρεία έχει περίπου 100 σημεία πώλησης στην πρωτεύουσα.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ