Νέα
  • ΓΔ: 1457.74 +0.74%
  • Τζίρος: 97,96 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Γιώργος Παπαδάς Polyplast: Στοχεύουμε να είμαστε πρωτοπόροι - Κάναμε ρεκόρ παραγωγικότητας το 2023

«Στην Polyplast LTD στοχεύουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Το επιχειρηματικό μας πλάνο, το οποίο ανανεώνεται τακτικά, καθοδηγεί τις προσπάθειές μας για βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών», τονίζει μεταξύ των άλλων ο Γιώργος Παπαδάς, βασικός μέτοχος της εταιρίας Polyplast, μίας από τις σημαντικότερες εταιρείες καθετοποιημένης παραγωγής προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας .

Ερ: Μπορείτε να μας συστήσετε την Polyplast;

Η εταιρεία Polyplast LTD ιδρύθηκε το 1990 και σήμερα αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εταιρείες καθετοποιημένης παραγωγής προϊόντων εύκαμπτης συσκευασίας (τσάντες ταμείων,  courier bags, φιλμ θερμικής συρρίκνωσης, φιλμ λαμιναρίσματος, βιομηχανικούς σάκους, ρολά για βιομηχανική χρήση, wicket bags  κ.λπ.). Η εταιρεία προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και υψηλό επίπεδο ποιότητας και εξυπηρέτησης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Polyplast αποτελεί Μέλος της ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Ως εταιρία-Μέλος της πρωτοβουλίας έχει καταφέρει να αποσπάσει το Σήμα ETHOS “Gold”, μια πιστοποίηση της Ελληνικής Πολυεθνικής εταιρίας πιστοποιήσεων EUROCERT. Το Σήμα ETHOS “Gold” απονεμήθηκε στην Polyplast LTD ως επιστέγασμα της διαρκούς προσήλωσής της στις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και της Βιωσιμότητας, έχοντας στη φιλοσοφία της τη δέσμευση για υπεύθυνη λειτουργία με σεβασμό προς την κοινωνία, το περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη.

Ερ: Δώστε μας λίγο την εικόνα για το 2023, αλλά και τα σχέδιά σας για το τρέχον έτος;

Η Polyplast LTD κατέγραψε ρεκόρ παραγωγικότητας το 2023, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη επίδοση από την ίδρυσή της. Αυτό το επίτευγμα είναι αποτέλεσμα στρατηγικών κινήσεων και επιτυχημένων νέων συνεργασιών. Η θετική αποτίμηση της πορείας μας το 2023 αποδεικνύει τη δέσμευσή μας στη συνεχή βελτίωση και προϊοντική καινοτομία καθώς και την ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε σε μια δυναμική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά.

Στην Polyplast LTD στοχεύουμε να είμαστε πρωτοπόροι. Το επιχειρηματικό μας πλάνο, το οποίο ανανεώνεται τακτικά, καθοδηγεί τις προσπάθειές μας για βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και την ανάπτυξη νέων συνεργασιών. Στρατηγική μας προτεραιότητα είναι η αδιάκοπη αναβάθμιση της ποιότητας των προϊόντων μας, η προσφορά εξατομικευμένων λύσεων στους πελάτες μας και η παροχή αξιόπιστων υπηρεσιών μετά την πώληση, με στόχο τη μέγιστη ικανοποίηση τους.

Στην Polyplast έχουμε καταρτίσει ένα ξεκάθαρο business plan, το οποίο έχει εγκριθεί από την Γ.Σ της εταιρείας και βάση αυτού πορευόμαστε. Ωστόσο, σε μια ανοιχτή αγορά πάντοτε επιδεικνύουμε προσαρμοστικότητα ώστε να ανταποκρινόμαστε σε νέα δεδομένα. Οι διεθνείς πολιτικές και οικονομικές συγκυρίες, το επιχειρηματικό περιβάλλον καθώς και η εύρεση προσωπικού, η οποία γίνεται ολοένα  και πιο δύσκολη, είναι ορισμένοι από τους παράγοντες που επηρεάζουν την ομαλή λειτουργιά μιας βιομηχανικής επιχείρησης αλλά και το σύνολο της επιχειρηματικότητας.  Παρόλα αυτά, προσπαθούμε να αντιμετωπίζουμε τις όποιες προκλήσεις και να συνεχίζουμε απρόσκοπτα την υλοποίηση του επενδυτικού μας πλάνου.

Ερ: Πώς διαχειρίζεστε τα αυξημένα κόστη πρώτων υλών;

Παράγουμε προϊόντα που συνδυάζουν υψηλή απόδοση με ελάχιστες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Εστιάζουμε στη δημιουργία βιώσιμων και ανακυκλώσιμων προϊόντων, ενθαρρύνοντας την επαναχρησιμοποίησή τους. Επιπλέον, κατευθύνουμε σημαντικούς πόρους σε τεχνολογίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, όπως η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του εργοστασίου μας. Πρόσφατα προχωρήσαμε στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering, μία καινοτόμα τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού μας αποτυπώματος. Μέσω αυτής της επένδυσης πετύχαμε μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και κατ’ επέκταση τη διατήρηση των τιμών των προϊόντων μας, παρά τις αυξήσεις των πρώτων υλών, απορροφώντας σημαντικό μέρος αυτών.

Ερ: Τι επενδύσεις έχει πραγματοποιήσει η POLYPLAST το τελευταίο διάστημα;

Η εταιρεία προχώρησε στην αγορά ενός γειτονικού οικοπέδου με σκοπό την κατασκευή ενός νέου βιομηχανικού κτηρίου, το οποίο θα συμβάλει περαιτέρω στις μελλοντικές επενδύσεις μας σε νέο βιομηχανικό εξοπλισμό. Ταυτόχρονα, πραγματοποιούνται συνεχείς επενδύσεις στη βελτίωση του υφιστάμενου εξοπλισμού, εφαρμόζοντας εξειδικευμένα συστήματα αυτοματισμού και αυξάνοντας τη συνολική παραγωγικότητα.

Ερ: Σε ποιες χώρες εξάγει η POLYPLAST και σε ποιες σκοπεύετε να επεκταθείτε; 

Η συνεχής έρευνα αγοράς μας επιτρέπει να εντοπίζουμε νέες ευκαιρίες στην εγχώρια αλλά και στις διεθνείς αγορές προσαρμόζοντας τα προϊόντα μας στις ανάγκες και απαιτήσεις κάθε πελάτη, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά μας.

Στην Polyplast LTD, με αδιάλειπτη αφοσίωση στην ποιότητα και την καινοτομία, έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε και να δραστηριοποιούμαστε σε περισσότερες από 16 χώρες παγκοσμίως. Ειδικότερα, η παρουσία μας καλύπτει τις αγορές της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Αλβανίας, της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας, του Κοσόβου, της Ιταλίας και πρόσφατα της Σαουδικής Αραβίας.

Παράλληλα, με γνώμονα τις αξίες της υψηλής ποιότητας προϊόντων, της βιωσιμότητας και της εξυπηρέτησης πελατών, η εταιρεία στοχεύει να επεκταθεί σε νέες αγορές που θα υποστηρίζουν αυτές τις αξίες και θα συμβάλλουν τόσο στην ανάπτυξή της όσο και στη διάδοση της υγιούς ελληνικής επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ερ: Πείτε μας μερικούς από τους σημαντικούς πελάτες σας στην Ελλάδα και το εξωτερικό; 

Στην Polyplast LTD μετράμε μέχρι σήμερα 2.500 ευχαριστημένους πελάτες που προέρχονται από τον κλάδο της βιομηχανίας τροφίμων και του λιανικού εμπορίου. Η εμπιστοσύνη και η αφοσίωση που μας δείχνουν αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και ισχυρού after sales service.  

Μεταξύ πολλών άλλων οι πελάτες μας είναι οι AHB GROUP (ΘΕΟΝΗ), ΔΙΡΦΥΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ (ΕΖΑ), ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, ΕΤΑΝΑΠ(ΣΑΜΑΡΙΑ), ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΜΦΙΑΛΩΣΕΩΝ (ΒΙΚΟΣ), HONDOS CENTER, ISOMAT,ΛΟΥΞ, ΝΑΤΟΥΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ, ΝΕΡΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΕΝΤΕ ΑΕ (ΓΑΛΑΞΙΑΣ), ΦΑΝΑΤΙΚΣ ΠΙΤΣΑ (FAN), ΧΗΤΟΣ (ΖΑΓΟΡΙ), COSMOTE, NOVA, ZAROS.

Ημερησία στο Google News Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!

Διαβάστε επίσης:

  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ