Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΑΔΜΗΕ: Στρατηγικοί άξονες ανάπτυξης 5G δίκτυα, data centers και UFBB

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης / Πηγή: Intime
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, Μανούσος Μανουσάκης / Πηγή: Intime

Σε τρεις βασικούς άξονες κινείται η στρατηγική του ΑΔΜΗΕ για την ανάπτυξη του ομίλου στον κλάδο των Τηλεπικοινωνιών, σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης, Μανούσο Μανουσάκη.

  • Ο πρώτος αφορά στην ανάπτυξη του 5G δικτύου, το οποίο θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο την ανάγκη για κίνηση σε δίκτυο κορμού
  • Ο δεύτερος αφορά στις εξελίξεις σχετικά με τα data centers, αναφερόμενος στην πρόσφατη επένδυση της Microsoft
  • Ο τρίτος άξονας αφορά τον διαγωνισμό UFBB (Ultra Fast Broad Band) όπου o ΑΔΜΗΕ συμμετέχει μαζί με την Τέρνα Ενεργειακή. Για τη συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ στον διαγωνισμό UFBB, ο κ. Μανουσάκης θεωρεί ιδιαίτερο κρίσιμο να είναι το project βιώσιμο. Τόνισε μεταξύ άλλων ότι «για να συμμετέχουμε στο έργο πρέπει να διασφαλιστεί από την Πολιτεία, όπως έγινε και με τα προηγούμενα ΣΔΙΤ, ότι θα είναι βιώσιμο». 

Εμφαση στα data centers

Σε γενικές γραμμές, ο ΑΔΜΗΕ θέλει να εκμεταλλευθεί το δίκτυο κορμού οπτικών ινών που διαθέτει, το οποίο σήμερα είναι της τάξης των 3.000 χιλιομέτρων.

Ο Γιώργος Ψυρρής διευθυντής Grid Telecom ανέφερε ότι «η μεγάλη επένδυση της εταιρείας έχει γίνει ήδη, μέσω του ΑΔΜΗΕ, εμείς θα κάνουμε επενδύσεις με βάση τη ζήτηση. Κυρίως θα δώσουμε έμφαση σε data centers, όπου η χώρα μας υστερεί σε σχέση και με γειτονικές χώρες. Υπάρχει πολύ μεγάλη ευκαιρία. Στόχος να έχουμε παρουσία στα βασικά data centers Αθηνας και Θεσσαλονόκης, ενώ παράλληλα σχεδιάζουμε μητροπολιτικό δίκτυο στην Αθήνα, φτιάχνουμε υποδομές για να ενώσουμε δακτυλίους με ίδια μέσα».

Ο κ. Ψυρρής πρόσθεσε ότι «σε εύρος δεκαετίας, θέλουμε να πάρουμε ένα μικρό μερίδιο αγοράς στις Τηλεπικοινωνίες, το οποίο αφορά το Wholesale capacity” ενώ υπογράμμισε ότι “δεν θα μπούμε στη λιανική, στόχος μας είναι οι πάροχοι και μεγάλοι πελάτες”.

Συμφωνία με Wind

Για το δίκτυο της εταιρείας, στόχος είναι να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια και να επεκταθεί στα Βαλκάνια.

Η Grid Telecom έχει ήδη κλείσει συμφωνία για τμήμα του δικτύου κορμού της Wind, 1.500 χλμ, για 15 έτη, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλους μεγάλους πάροχους (π.χ. Vodafone, Forthnet).

Στόχος της Grid είναι να στήσει σύγχρονο δίκτυο DWDM με βάση τη ζήτηση, υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Ακριβό το…σκάψιμο

Παράλληλα με τη διάθεση αυτών των υπηρεσιών, ο κ. Ψυρρής βλέπει ανάγκη από πελάτες να εγκαταστήσουν μηχανήματά τους σε όλη την Ελλάδα (ΟΤΕ διαθέτει 350 χώρους πανελλαδικά). Ανέφερε ενδεικτικά ότι υπάρχει ζήτηση για εγκατάσταση κόμβων για ασύρματες επικοινωνίες μέσα σε οικόπεδα, επειδή είναι ακριβό το...σκάψιμο για μικρότερους παρόχους. Εμείς έχουμε 35.000 πυλώνες, υπάρχει ενδιαφέρον κυρίως για 4G”.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ