Νέα
  • ΓΔ: 860.06 +1.03%
  • Τζίρος: 79,81 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Υλοποίησε τα πρώτα 30 MW νέων έργων - Τα επόμενα σχέδια

Φωτοβολταϊκό πάρκο
Φωτοβολταϊκό πάρκο / Πηγή: Eurokinissi

Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 30 MW των νέων έργων της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, προχωρώντας προς τον στόχο το χαρτοφυλάκιο των εν λειτουργία έργων να φθάσει τα 250 MW στους επόμενους μήνες. Επόμενο ορόσημο για την εταιρεία είναι να φτάσει τα 500 MW στο τέλος του 2022, ώστε να πιάσει τον στόχο για εγκατεστημένη ισχύ 1,5 GW εντός τριετίας.

Τα έργα που ολοκλήρωσε ήδη, ισχύος 30 MW, είναι:

  1. Μέρος του Cluster 230 MW, ισχύος 15 MW, ολοκληρώθηκε, με τα επόμενα 15 MW να αναμένονται μέχρι φθινόπωρο. Πρόκειται για το cluster φωτοβολταϊκών συνολικής ισχύος 230 MW που «χτίζει» η ΔΕΗΑΝ στη Δ. Μακεδονία, το οποίο υπολογίζεται να ηλεκτριστεί σε 16 μήνες και να ολοκληρωθεί σε 42 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης της ΔΕΗΑΝ με τη Mytilineos. Η σύμβαση για το μεγάλο έργο των 200 MW με τη Mytilineos αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες μέρες.
  2. Αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16 MW σε Κεφαλονιά, Κρήτη και Λήμνο, παρά τους περιορισμούς του Covid-19. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι η μοναδική μέχρι σήμερα που έχει ολοκληρώσει έργα ανακαίνισης (repowering) παλαιών αιολικών πάρκων συνολική ισχύος 20 MW.

Μεγαλόπολη

Προχωρεί και το mega φωτοβολταϊκό στη Μεγαλόπολη, το οποίο έλαβε βεβαίωση παραγωγού από τη ΡΑΕ. Το έργο θα αναπτυχθεί στο Ορυχείο της Μεγαλόπολης και η προβλεπόμενη εγκατεστημένη ισχύς είναι 340 MW, όσο και η μέγιστη ισχύς παραγωγής.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες κατάφερε να περάσει το συγκεκριμένο έργο στις αιτήσεις του κύκλου Δεκεμβρίου 2020 της ΡΑΕ.

Επόμενα σχέδια

Στα σχέδια της ΔΕΗΑΝ είναι τα επόμενα χρόνια να αναπτύξει και παρουσία στα Βαλκάνια. Στο ραντάρ της εταιρείας είναι 2,5 GW φωτοβολταϊκών, ενώ συνολικά το χαρτοφυλάκιό της έχει άδειες 7 GW και επιπλέον 1 GW αποθήκευσης ενέργειας. Στα offshore αιολικά, επίσης η εταιρεία πρόκειται να δραστηριοποιηθεί και όπως έχει δηλώσει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κωνσταντίνος Μαύρος, πρόκειται να πραγματοποιήσει διεθνείς συνεργασίες για την ανάπτυξή της στον τομέα αυτό.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ