Νέα
  • ΓΔ: 942.46 -1.61%
  • Τζίρος: 98,73 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Καλύπτουμε το 50% των νέων GW στις ΑΠΕ - Ερχεται επένδυση 120 εκατ. ευρώ

Αιολικό πάρκο
Αιολικό πάρκο / Πηγή: Intime

Πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει τα επόμενα χρόνια στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ», σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Κωνσταντίνος Μαύρος, σε εκδήλωση για την πράσινη ανάπτυξη.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες θα καλύψει με δικά της έργα το 50% των νεών 9GW που θα προστεθούν στα σημερινά 7GW που υπάρχουν στην ελληνική αγορά, σημείωσε ο κ. Μαύρος.

Η εταιρεία αναπτύσσει και τα 5 είδη ΑΠΕ: ηλιακή, αιολική, γεωθερμία-βιομάζα, υδροηλεκτρικά και αντλησιοταμίευση, ενώ η μεγάλη παραγωγή ΑΠΕ που θα έχει σε λίγα χρόνια, θα της επιτρέψει και την παραγωγή πράσινου υδρογόνου.

Τα off shore αιολικά πάρκα είναι στο στρατηγικό σχεδιασμό της εταιρείας και όπως εξήγησε ο κ. Μαύρος θα γίνουν σε συγκεκριμένες, ταυτοποιημένες και ασφαλείς περιοχές του Αιγαίου, με στόχο να αναπτυχθούν πολύ αποδοτικά πάρκα.

Επένδυση 120 εκατ. ευρώ σε Μήλο - Κίμωλο, Λέσβο, Μέθανα και Νίσυρο

Στο μεταξύ, η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» και η ΗΛΕΚΤΩΡ ΑΕ προχώρησαν σε στρατηγική συνεργασία για την ανάπτυξη σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία, στις περιοχές που η ΔΕΗ Ανανεώσιμες έχει μισθώσει το δικαίωμα έρευνας, εκμετάλλευσης και διαχείρισης γεωθερμικού δυναμικού εθνικού ενδιαφέροντος (>90ο C). 

Η συνεργασία θα υλοποιηθεί μέσω της κοινής θυγατρικής «Γεωθερμικός Στόχος ΙΙ» (51% ΗΛΕΚΤΩΡ, 49% ΔΕΗ Ανανεώσιμες) και η σύμβαση θα υπογραφεί τις επόμενες μέρες.

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ θα ολοκληρώσει τις έρευνες για τον εντοπισμό και χαρακτηρισμό του γεωθερμικού δυναμικού σε Μήλο -Κίμωλο, Λέσβο, Μέθανα και Νίσυρο, με χρηματοδότηση από τη «Γεωθερμικός Στόχος ΙΙ», η οποία έχει σκοπό να αναπτύξει την επόμενη πενταετία γεωθερμικούς σταθμούς ισχύος 5 MW σε κάθε μια από τις εν λόγω περιοχές, εφόσον εντοπιστεί το κατάλληλο γεωθερμικό δυναμικό.

Ο προϋπολογισμός των ερευνών για τις τέσσερις περιοχές ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ και το κόστος εγκατάστασης των μονάδων παραγωγής σε 50 εκατ. ευρώ. 

Η γεωθερμία είναι Ανανεώσιμη Πηγή Ενέργειας που προσφέρει τη δυνατότητα παραγωγής ισχύος βάσης καθώς είναι διαθέσιμη 24 ώρες τη μέρα, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς να εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ