Νέα
  • ΓΔ: 864.44 +0.73%
  • Τζίρος: 28,95 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΕΤΑΕΝ: Απαραίτητοι οι ξεχωριστοί διαγωνισμοί για φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα

ΡΑΕ: Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αιτήσεων συνολικής ισχύς 45,5 GW
Πηγή: Eurokinissi

Την διενέργεια ξεχωριστών διαγωνισμών για αιολικά και φωτοβολταϊκά ζητά η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας με αφορμή τα αποτελέσματα του τελευταίου διαγωνισμού που διοργάνωσε η ΡΑΕ.

Ο διαγωνισμός ήταν κοινός και απευθυνόταν τόσο σε αιολικά όσο και σε φωτοβολταϊκά και κατέληξε σε κατανομή όλης της διαθέσιμης ισχύος σε φωτοβολταϊκά, αποκλείοντας τις προσφορές των αιολικών.

Η ΕΛΕΤΑΕΝ επισημαίνει ότι τα αιολικά και τα φωτοβολταϊκά είναι οι δύο πιο φθηνές τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής, ενώ στον μεταξύ τους ανταγωνισμό τα φωτοβολταϊκά έχουν κατά μέσο όρο χαμηλότερο κόστος, αντιμετωπίζουν πιο μικρούς γραφειοκρατικούς κινδύνους και διέπονται από πιο απλή αδειοδοτική διαδικασία.

Ωστόσο, τονίζει ότι η αποτελεσματική επίτευξη των κλιματικών και ενεργειακών στόχων απαιτεί συνδυασμό όλων των τεχνολογιών που αλληλοσυμπληρώνονται με βάση τα ιδιαίτερα τεχνικά χαρακτηριστικά και το προφίλ παραγωγής τους.

Προσθέτει ακόμη ότι η επιλογή που εξετάζεται για τους επόμενους διαγωνισμούς, δηλαδή να είναι κοινοί (αιολικά - φωτοβολταϊκά) με ποσόστωση 30% ανά τεχνολογία, δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα και τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ξεχωριστών ανά τεχνολογία διαγωνισμών.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Insider

Με την εγγραφή σας μπορείτε να λαμβάνετε ειδήσεις σχετικά με την έκτακτη επικαιρότητα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ