Νέα
  • ΓΔ: 823.09 +2.30%
  • Τζίρος: 50,15 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

Ενέργεια: Το White Dragon της ΔΕΠΑ, project του μήνα από το «World Hydrogen Leaders»

Το έργο «White Dragon» για την παραγωγή υδρογόνου, που σχεδιάζεται στη Δυτική Μακεδονία, ανακηρύχθηκε ως project του μήνα για τον Ιούλιο από τον οργανισμό «World Hydrogen Leaders».

Το «White Dragon», που έχει συμπεριληφθεί στα σημαντικά έργα ευρωπαϊκού κοινού ενδιαφέροντος (IPCEI), μπορεί να αποτελέσει υπόδειγμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς θα συνδυάζει την παραγωγή πράσινου υδρογόνου με τη χρήση ηλιακής ενέργειας, αλλά και τη χρήση της θερμότητας για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των δικτύων τηλεθέρμανσης της δυτικής Μακεδονίας.

Ο πυρήνας του έργου βασίζεται στη σταδιακή αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας και τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας με τελικό στόχο την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας.

Τον περασμένη Μάιο υπεβλήθη προς την κυβέρνηση και την Ε.Ε. η επενδυτική πρόταση συνολικού ύψους άνω των 8 δισ. ευρώ, για την ανάπτυξη του ολοκληρωμένου αυτού έργου πράσινου υδρογόνου στην Ελληνική επικράτεια και πρόσφατα η ΔΕΠΑ Εμπορίας έλαβε τη σχετική ενημέρωση από την ελληνική κυβέρνηση ότι το «White Dragon» θα συμπεριληφθεί στο πρώτο κύμα IPCEI έργων που αφορούν τις τεχνολογίες υδρογόνου.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ