Νέα
  • ΓΔ: 879.23 +0.27%
  • Τζίρος: 46,90 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΕΛΠΕ: Στα 256 εκατ. ευρώ τα συγκρίσιμα EBITDA εννεαμήνου

Πηγή: Intime
Πηγή: Intime

Θετικά λειτουργικά αποτελέσματα, παρά το δυσμενές περιβάλλον, με συγκρίσιμα κέρδη EBITDA εννεαμήνου στα 256 εκατ. ευρώ, λόγω καλής λειτουργίας, εξαγωγών και αξιοποίησης ευκαιριών στη διεθνή αγορά πετρελαιοειδών, εμφάνισαν τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Οι εξαγωγές αντιστάθμισαν τη μειωμένη ζήτηση στην εγχώρια αγορά, ενώ όπως σημειώνει η διοίκηση της εταιρείας «διατηρήθηκε ισχυρός ο ισολογισμός παρά την περαιτέρω μείωση χρηματοοικονομικού κόστους».  

Η εικόνα στο Γ’ τρίμηνο 

Σύμφωνα με την εταιρεία, το τρίτο τρίμηνο είναι σημαντικό για την πορεία του Ομίλου, καθώς: 

  • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ασφάλεια το έργο συντήρησης και αναβάθμισης στον Ασπρόπυργο, μια  επένδυση άνω των 130 εκατ. ευρώ με έμφαση στη βελτίωση των επιδόσεων και δεικτών ασφάλειας και περιβάλλοντος του διυλιστηρίου 
  • Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Φ/Β έργου 204MW στην Κοζάνη και διασφάλιση χρηματοδότησης  

Ιδιαίτερες προκλήσεις 

«Επιχειρηματικά, κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αντιμετωπίσαμε το δυσμενέστερο ιστορικά διεθνές περιβάλλον διύλισης. Ήδη, πολλά διυλιστήρια στην περιοχή μας έχουν μειώσει την παραγωγή τους, ενώ κάποια προχωρούν και σε περιορισμό, ή διακοπή δραστηριοτήτων. Παρά τη μικρή ανάκαμψη, που σημείωσε η παγκόσμια οικονομία σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, η αγορά καυσίμων παραμένει σε σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα, καθώς η πανδημία επηρεάζει τόσο τον τουρισμό, όσο και τις μετακινήσεις γενικότερα. Λειτουργικά, οι προκλήσεις εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερες, με κυρίαρχο μέλημα την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας, αλλά και την αδιάλειπτη λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας» δήλωσε ο CEO του Ομίλου, Ανδρέας Σιάμισης.  

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ