Νέα
  • ΓΔ: 895.67 +0.31%
  • Τζίρος: 28,24 εκ €
Δείκτες / Μετοχές

ΔΕΔΔΗΕ: Θερμό ενδιαφέρον και υψηλά τιμήματα

Πηγή: Eurokinissi

Θερμό ενδιαφέρον εισέπραξε η ΔΕΗ για την ιδιωτικοποίηση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ καθώς υποβλήθηκαν 4 δεσμευτικές προσφορές μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 49% του μετοχικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ. Η συμμετοχή 4 επενδυτών ως την τελική φάση του διαγωνισμού σηματοδοτεί υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και αντίστοιχα υψηλά τιμήματα.

Ειδικότερα κατέθεσαν φακέλους (με αλφαβητική σειρά)  οι παρακάτω υποψήφιοι επενδυτές:

  • CVC Capital Partners Group
  • First Sentier Investors Group
  • KKR Group
  • Macquarie Group

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των νομιμοποιητικών εγγράφων και των τεχνικών φακέλων των υποβληθεισών προσφορών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ Α.Ε. και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών.

Μετά το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΔΕΗ για να αποφασίσει και να ανακηρύξει τον πλειοδότη και θα  συγκληθεί έκτακτη ΓΣ των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία θα κληθεί να εγκρίνει την πώληση. Στόχος είναι μέχρι το τέλους του έτους η μερική αποκρατικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ να έχει ολοκληρωθεί.

Η ΔΕΗ Α.Ε. θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση μετά  το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών. Η διοίκηση της ΔΕΗ φέρεται να έχει θέσει ως ελάχιστο αποδεκτό τίμημα το 1,5 δις. ευρώ, με δεδομένο ότι η λογιστική αξία της θυγατρικής της υπολογίζεται στα 3 δις. ευρώ. Σημειώνεται ότι το ρυθμιζόμενο ετήσιο έσοδο για την περίοδο 2021 – 2024 ξεκινά από τα 771 εκατ. ευρώ και φτάνει στα 798 εκατ. ευρώ το 2024. 

Όπως έχει ήδη δηλώσει ο Πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Γιώργος Στάσσης, το 50% των εσόδων από το ΔΕΔΔΗΕ θα κατευθυνθεί στην αποπληρωμή δανεισμού της ΔΕΗ.

Ακολούθησε την Ημερησία στο Google News!
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς

Newsletter

Η ημέρα ξεκινάει εδώ. Το imerisia.gr ετοιμάζει το δικό του newsletter. Κάντε εγγραφή εδώ για να είστε οι πρώτοι που θα λαμβάνετε όλες τις οικονομικές ειδήσεις της ημέρας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Περισσότερα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΝΕΑ - ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ